پیش بینی اعتیاد به اینترنت بر اساس طرح واره های سازش نایافته اولیه و سبک های دلبستگی در بین دانشجویان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF06_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلمان زارعی

استادیارمشاوره گروه روان شناسی دانشگاه لرستان خرم آباد ایران

چکیده

استفاده بیشازحد و نادرست از اینترنت در بین دانشجویان، خطر اعتیاد به آن را به دنبال دارد. لذا، این پژوهش با هدف پیش بینی اعتیاد به اینترنت بر اساس طرحواره های سازش نایافته اولیه و سبک های دلبستگی اجرا شد. پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری دانشجویان پسر دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران بودند که در سال تحصیلی 96 -97 مشغول به تحصیل بودند. تعداد 137 نفر با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و با پرسش نامه سبک های دلبستگی((AAI، آزمون اعتیاد به اینترنت (IAT)، و پرسش نامه فرزند پروری (YPI) مورد آزمون قرارگرفتند. داده ها با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شدند. نتایج نشان داد بین طرحواره های حوزه بریدگی و طرد ، طرحوراه های حوزه محدودیت مختل ، طرحواره های حوزه دیگر جهت مندی و طرحواره های حوزه گوش به زنگی با اعتیاد به اینترنت رابطه معناداری وجود دارد(.(p> 0/01 همچنین ، بین سبک دلبستگی ایمن، سبک دلبستگی اجتنابی، و سبک دلبستگی دوسوگرا با اعتیاد به اینترنت رابطه معناداری وجود دارد(.(p> 0/01است. در نهایت نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که طرحواره های سازش نایافته اولیه و سبک های دلبستگی قادر به پیش بینی 17 درصد از واریانس اعتیاد به اینترنت هستند. باتوجه به نتایج به دست آمده، ضروری است که در فرآیند پیشگیری از اعتیاد به اینترنت در بین دانشجویان به نقش عوامل روانشناختی مانند طرحواره های سازش نایافته اولیه و سبک های دلبستگی توجه شود.

کلیدواژه ها

اعتیاد به اینترنت، طرحواره ها، سبک های دلبستگی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.