راهبردی ناپارامتری برای کنترل ناهمگونی در مدلسازی دادهای طولی با استفاده از روش گشتاور غیرمرکزی
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس آمار ایران
- کد COI اختصاصی: ISC08_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1104
نویسندگان
گروه آمار دانشکده علوم ریاضی و کامپیوتر - دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
در مطالعات دادههای طولی، اندازهگیریهای مکرر در مورد آزمودنیهای مختلف در طول زمان انجام میگیرد. این گونه مطالعات اغلب در تحقیقات پزشکی، اقتصادی و علوم اجتماعی حائز اهمیت است. از آن جایی که دادههای مقطعی دارای محدودیتهای جدی است که ممکن است استنباطهای نادرستی حاصل شود. لذا در دادههای طولی میتوان تغییرات مانند وابستگی رفتار حال به گذشته، نا ایستایی و اثرات متغیرهای حذف شده (مشاهده نشده) را در نظر گرفت، تا به گونهای بتوان بر نادرستی استنباطها فایق آمد. در دادههای طولی به خاطر تغییرات زیاد عوامل مشاهده نشده مسئله ناهمگونی در مدل میبایست در نظر گرفته شود تا نشان دهنده اثرات متغیر حذف شده باشد. بنابراین در مدلسازی دادههای طولی، به خاطر تغییرات زیاد عوامل مشاهده نشده مسئله ناهمگونی در مدل میبایست در نظر گرفته شود تا نشان دهنده اثرات متغیر حذف شده باشد. بنابراین در مدلسازی دادههای طولی، برای کنترل ناهمگونی، شیوههای پارامتری و ناپارامتری مطرح شه است. چون در تحلیل داده طولی، مدلها به ویژگیهای اثر تصادفی حساس هستند، لذا روش ناپارامتری به شیوه گشتاور غیرمرکزی مناسب به نظر میرسد. در این مقاله، روش گشتاوری غیرمرکزی برای کنترل ناهمگونی در مدلسازی داده طولی مطالعه و اهمیت سادگی محاسبه و گسترش آن برای دادههای با پاسخ دوحالتی بیان میشود.کلیدواژه ها
دادههای طولی، ناهمگونی، گشتاور غیرمرکزی، ناایستاییمقالات مرتبط جدید
- دانش سنتی محیط زیست و بهره برداری از منابع آبی
- Design of Compact Microstrip Low Pass Filter using Transfer Function analysis
- تخمین ضریب توان توربین بادی با استفاده از یک مدل فازی-عصبی تطبیقی مبتنی بر الگوریتم HGO
- A new change point lifetime distribution and its application in reliability
- خوانش پذیری موسیقایی فرتور درب تکیه بیگلربیگی در شهر کرمانشاه از دیدگاه آیکونولوژی (شمایل شناسی) اروین پانوفسکی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.