مقدمه ای بر فرآیندکاوی، ابزارها و روش های استخراج آن از سابقه ی رویدادها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی در مهندسی کامپیوتر، فناوری اطلاعات و پردازش داده ها
  • کد COI اختصاصی: CITCOMP03_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 840
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه فخرشاملو

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران

مهدی یعقوبی

استادیار گروه کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران

چکیده

سیستمهای مدیریت فرآیندهای سازمانی در دهه ی اخیر به ابزاری جهت مدیریت هوشمند داده ها شهرت یافته است. تعداد رویدادهای ثبتشده در این سیستمها برای فرآیندهای سازمانی هر سال رو به افزایش است. این موضوع در همه زمینه ها در علوم کامپیوتر دیده شده است. از آن جمله میتوان مراقبتهای پزشکی، دولت الکترونیک، تولید محصول و تعمیر و نگهداری محصولات را نام برد. سابقه ی رویداد† یک منبع ارزشمند اطلاعات برای سازمانهایی است که باید به نیازهای مرتبط با انطباق سابقه ی رویداد و فرآیند استخراج شده، کارایی و خدمات ارایه شده به مشتری پاسخ دهند. فرآیندکاوی با کشف‡ فرایندهای واقعی، با شناسایی خودکار تنگناها§، با تجزیه و تحلیل انحرافات و آشکار کردن رفتار واقعی مردم، کمک میکند تا داده ها به ارزش واقعی خود دست پیدا کنند. فرآیندکاوی بیشتر به تجزیه و تحلیل فرآیندها با استفاده از سابقهی رویداد میپردازد، حال آنکه تکنیکهای دادهکاوی سنتی بر روی مدلهای فرآیندهای سازمانی تمرکز ندارند و بسیار متفاوت از هم هستند است. ابزارهای متنوعی مانند ProM، Disco، Celonis Process Mining برای فرآیندکاوی وجود دارد. ProM یک ابزار قدرتمند برای فرآیندکاوی است که صدها روش تجزیه و تحلیل سابقهی رویداد را پشتیبانی میکند. با این حال، ProM تجزیه و تحلیل بر اساس جریانهای کاری علمی** را پشتیبانی نمیکند. در این پژوهش، RapidProM با عنوان هدف اصلی مورد بحث قرار گرفته است. RapidProM، یک توسعه از RapidMiner بر پایه ProM است که در آن عملیات فرآیندکاوی پیچیده، به راحتی مدلسازی و اجرا میشوند و سپس برای مجموعه داده های†† دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.

کلیدواژه ها

فرآیندکاوی، سابقه ی رویداد، فرآیندهای کسب وکار، کشف فرآیند، ProM، RapidProM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.