بررسی پتانسیل فناوری اینرتنت اشیاء بر ایجاد و پشتیبانی از سامانه هشدار سریع سیلاب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی در مهندسی کامپیوتر، فناوری اطلاعات و پردازش داده ها
  • کد COI اختصاصی: CITCOMP03_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1004
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه پورمقدسی

کارشناس ارشد فناوری اطلاعات، واحد تهران غرب، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

عیسی خوشوقت سویری

کارشناس ارشد فناوری اطلاعات، واحد تهران غرب، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران و مدیر پروژه مرکز تحقیقات اینترنت اشیاء

چکیده

متاسفانه هر ساله شاهد آن هستیم که بلایای طبیعی نظیر سیل، زلزله، خشکسالی، سرمازدگی و طوفان، خسارات مالی و جانی جبران ناپذیری را به جوامع انسانی و محیط شهری وارد می سازد. لذا تبیین تمهیداتی جهت کاهش خسارات ناشی از این بلایا گریزناپذیر است. هدف از این پژوهش، بررسی قابلیت فناوری اینترنت اشیاء و معرفی مناسبترین معماری کنونی از فناوری مذکور با نام معماری مه – محور به عنوان ابزاری جهت ایجاد و پشتیبانی از سامانه های هشدار سریع سیلاب است که میتواند علاوه بر حفظ امنیت جانی و مالی ساکنان شهرها و روستاها، به کاهش هزینه ها و خسارات ناشی از بلایای طبیعی از جمله سیل بیانجامد. در این پژوهش سعی شده است تا با روش کتابخانهای و جستجو در بیش از 22 مقاله داخلی و خارجی و تلفیق نتایج به دست آمده از مرور ادبیات و تفسیر آن، به این پرسش پاسخ داده شود که آیا معماری اینترنت اشیاء، پتانسیل لازم برای ایجاد و پشتیبانی از سامانه هشدار سریع سیلاب را دارد یا خیر با توجه به نتایج حاصل از مرور مقالات، این نتیجه حاصل شد که لایه محاسبات مه فناوری اینترنت اشیاء، به دلیل توانایی در کنترل و تجزیه و تحلیل بدون وقفه جریان داده واصله از شبکه های حسگر بی سیم در سطح رودخانه و آبهای سیال، قابلیت ایجاد و پشتیبانی از سامانه هشدار سریع سیلاب را دارد. با توجه به صدمات جانی و مالی سیل در چند سال اخیر در کشور ایران، طراحی و ایجاد سامانه های هشدار سریع سیلاب و کنترل هوشمند منابع آبی با بهرهگیری از راهکارهای نوین مبتنی بر اینترنت اشیاء، میتواند بسیار ضروری باشد. پیشنهاد میشود یک برنامه کاربردی، که در هنگام خطر سیلاب هشدار داده و مسیرهای جایگزین را برای جابجایی از محلهای سیلزده به شهروندان ارسال کند، نیز توسعه داده شود.

کلیدواژه ها

شهر هوشمند، اینترنت اشیاء، سیلاب، سامانه های هشدار سریع، سامانه های هشدار سریع سیلاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.