آینده پژوهشی نظام سیاسی سوریه و عراق و تاثیرات آن بر منافع راهبردی ایران و ترکیه در خاورمیانه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی مدیریت،حسابداری،اقتصاد و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HMODIR03_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا شاطری مبارکه

چکیده

پرسش اصلی که این پژوهش بررسی این است که تجزیه احتمالی عراق و سوریه چه آثار و پیامدهایی بر منافع راهبردی ایران و ترکیه در خاورمیانه خواهد داشت در پاسخ می توان مطرح کرد ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای دارای منافعی چون حضور راهبردی در منطقه شامات برای مهار اسراییل، تلاش برای صادرات گاز از مسیر خاورمیانه به اروپا، جلوگیری از سرایت جنبش کردی به درون مرزهای خویش و ممانعت از دسترسی ترکیه به بازارها، منابع انرژی از جمله نفت و گاز منطقه خلیج فارس است. بنابراین در صورت تجزیه عراق و سوریه شبکه منطقه ای ایران با خطر روبرو می شود و شبکه منطقه ای ترکیه به سمت تکمیل شدن بیشتر حرکت می کند. بنابراین تجزیه احتمالی عراق و سوریه جایگاه ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای در خاورمیانه را به خطر انداخته و رقبای منطقه ای ایران از جمله ترکیه به تعیین کننده امور در نظم شبکه ای خاورمیانه تبدیل خواهند شد. هدف این پژوهش بررسی تجزیه عراق و سوریه با رویکردی به منافع راهبردی ایران در منطقه خاورمیانه است. روش پژوهش مورد استفاده در این پژوهش استفاده از شیوه توصیفی-تحلیلی با استفاده از داده های کتابخانه ای است.

کلیدواژه ها

ایران، عراق، سوریه، تجزیه، منطقه، خاورمیانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.