طراحی و ساخت ربات پرنده جهت بازبینی خطوط انتقال و توزیع برق

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کاربردهای سیستم های مکاترونیکی و رباتیکی
  • کد COI اختصاصی: ROBOMECH02_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 703
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جواندوست

گروه مهندسی برق، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

لاریسا خدادادی

گروه مهندسی برق، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران،

چکیده

در این مقاله به طراحی و ساخت ربات پرنده جهت بازبینی خطوط انتقال و توزیع برق پرداخته خواهد شد. روش های گوناگونی برای بازرسی شبکه ها تاکنون استفاده شده است .اکثر این روش های بازرسی را می توان به دو دسته ، بازبینی جزیی و بازبینی کلی تقسیم بندی کرد. همچنین تمامی این روش ها به صورت حضوری توسط کارکنان شرکت توزیع صورت می گیرد که منجر به ایجاد هزینه ها زیادی برای شرکت توزیع و اتلاف وقت می شود. در این روش نیرو های کار انسانی با در دست داشتن دوربین معمولی برای بازبینی خطوط استفاده می کنند و در مناطقی که امکان تردد با وسیله نقلیه وجود ندارد ، بازرسی صورت نمیگیرد. حتی در صورت بازبینی در این روش دقت بسیار پایین بوده و در معرض خرابی های گسترده و خاموشی های متداول قرار می گیرند. از این رو به منظور بر طرف کردن مشکلات مذکور کوادکوپتری خواهیم ساخت که در آن می توان برای بازرسی هماهنگ در تمام اجزای خط انتقال قدرت استفاده نمود. این کوادکوپتر امکان کنترل از راه دور و امکان ارسال عکس به صورت آنلاین را خواهد داشت بعلاوه با امکان فیلم برداری سه بعدی و نصب دوربین ترموویژن که نسبت به حرارت حساس است، با تفکیک رنگ ها محل دقیق عیب را شناسایی خواهد نمود. با استفاده از کوادکوپتر، امکان بازبینی از خطوطی که در مسیرهای صعب العبور قرار دارند، نیز با هزینه کم فراهم می شود

کلیدواژه ها

کوادکوپتر، بازبینی خطوط، ترموویژن، پردازش تصویر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.