بررسی سیاست جنایی نظام حقوقی ایران در خصوص جرایم انتخاباتی رای دهندگان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی پیشگیری از جرم در قلمرو مطالعات حقوق کیفری، علوم اجتماعی و انتظامی
  • کد COI اختصاصی: ICDSCONF01_188
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 813
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی براتی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

امیر سماواتی پیروز

استادیار گروه حقوق، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

ایرج گلدوزیان

استاد گروه حقوق، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

چکیده

رای دهندگان به عنوان عامل تعیین کننده و رکن اساسی یک انتخابات، نقشبه سزایی در صحیح و سالم برگزار شدن انتخابات بازی می نمایند. لیکنارتکاب رفتارهای اخلال آمیز علیه سلامت انتخابات از سوی رای دهندگان باواکنش نظام کیفری روبرو می گردد. این پژوهش به بررسی سیاست جنایینظام حقوقی ایران در خصوص جرایم انتخاباتی رای دهندگان پرداخته است.روش تحقیق این پژوهش به صورت نظری- کتابخانه ای می باشد. سوال اصلیاین است که آیا سیاست جنایی ایران در خصوص جرایم انتخاباتیرای دهندگان جامع و معقول است پس از بررسی و مطالعات صورت گرفتهملاحظه گردید در حقوق ایران به دلیل فقدان مرحله ثبت نام ازرای دهندگان، جرایم خاص آن نیز پیش بینی نگردیده است و این به دلیلتفاوت در نهادهای سیاسی متفاوت و به تبع احکام و ضمانت اجراهای خاصآن می باشد و سیاست جنایی ایران در موارد متعددی شاهد سردرگمی وابهام در عملکرد نظام حقوقی است که سبب فقدان یک اراده راسخ در جهتپیشگیری از جرایم انتخاباتی و درنتیجه به عدم برنامه ریزی دقیق در همه ابعاد بازمی گردد. در جرم انگاری جرایم انتخاباتی خلاهای فراوانی وجود داردو تخلفات بسیاری امکان بروز دارند درحالی که ازلحاظ قانونی تمهیداتی برایآن اندیشیده نشده است. همچنین با عدم تعیین واکنش کیفری روبروهستیم بطوریکه تناسب مجازات با جرم در بسیاری موارد مشاهده نمی شود.نتیجه آنکه باید با عزم جدی نظام حقوقی ایران شاهد جرم انگاری ها ومجازات هایی خردمندانه و معقول باشیم که شرط تحقق آن نیز سیاستجنایی روشن، جامع و برگرفته از تجربیات نظام های حقوقی متمدن و روزجامعه بین الملل است.

کلیدواژه ها

جرایم انتخاباتی، انتخابات، سیاست جنایی، جرم انگاری، رای دهندگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.