سیاست جنایی ایران در خصوص جرایم انتخاباتی با تاکید بر فضای مجازی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: همایش ملی پیشگیری از جرم در قلمرو مطالعات حقوق کیفری، علوم اجتماعی و انتظامی
- کد COI اختصاصی: ICDSCONF01_165
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 751
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
چکیده
انتخابات از جمله شاخصه های مهم سنجش دموکراتیک بودن یک نظام سیاسی محسوب می شود. مردم از طریق سازوکارانتخابات می توانند حقوق فطری و طبیعی خود را در جامعه در قالب انتخاب نوع نظام و قواعد حاکم بر آن و با انتخابنمایندگان خود به منصه ظهور برساند که ممکن است در این امر جرایم و تخلفات انتخاباتی با عناوین متعددی توسطمتصدیان امر انتخابات، رای دهندگان و یا اشخاص عادی تحقق می یابد. این پژوهش به بررسی سیاست جنایی ایران درخصوص جرایم انتخاباتی با تاکید بر فضای مجازی پرداخته است. روش تحقیق این پژوهش به صورت نظری- کتابخانه ای میباشد. سوال اصلی این است که سیاست جنایی ایران در خصوص جرایم انتخاباتی در بستر فضای مجازی چه می باشد پس ازبررسی و مطالعات صورت گرفته ملاحظه گردید سیاست جنایی ایران در موارد متععدی شاهد سردرگمی و ابهام در عملکردنظام حقوقی است که سبب فقدان یک اراده راسخ در جهت پیشگیری از جرایم انتخاباتی و در نتیجه به عدم برنامه ریزی دقیقدر همه ابعاد باز می گردد. نتیجه آنکه باید با عزم جدی نظام حقوقی ایران در بازنگری اساسی و نگاه خود به مقوله انتخابات وافعال بزهکارانه (ضمن تصویب قانون واحد و جامع انتخابات) شاهد جرم انگاری ها و مجازات هایی خردمندانه و معقول باشیم کهاین موضوع محقق نمی گردد مگر آنکه سیاست جنایی روشن، جامع و برگرفته از تجربیات نظام های حقوقی متمدن و روزجامعه بین الملل موردنظر قرار گیرد.کلیدواژه ها
سیاست جنایی، انتخابات، جرایم انتخاباتی، فضای مجازی، جرایم سایبریمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.