بررسی مبانی فقهی وحقوقی درخواست طلاق توسط زوجه (مطالعه موردی در شهرستان زاهدان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی پیشگیری از جرم در قلمرو مطالعات حقوق کیفری، علوم اجتماعی و انتظامی
  • کد COI اختصاصی: ICDSCONF01_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا راشکی قلعه نو

گروه فقه ومبانی حقوق اسلامی،واحد زاهدان،دانشگاه آزاد اسلامی ،زاهدان،ایران

اسداله لطفی

دکتری فقه ومبانی حقوق اسلامی،واحد قزوین ،دانشگاه آزاد اسلامی ،قزوین،ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی مبانی فقهی وحقوقی درخواست طلاق توسط زوجه (مطالعه موردی در شهرستان زاهدان) می باشد.روش تحقیق، توصیفی و تحلیلی می باشد که در ابتدا با مراجعه به کتابخانه های معتبر، اینترنت، لوح های فشرده، کتب، مجلات،پایان نامه ها، مطالب پیرامون موضوع را جمع آوری کرده، سپس فیش برداری و مورد بررسی قرار داده شد تا این رساله تدوینگردد و سپس پرسشهایبه صورت مکتوب به دفاتر مراجع عظام فرستاده شده و پاسخ آنها نیز پیوست شده است. برای بررسیتوزیع ویژگی های یک جامعه آماری روش تحقیق توصیفی-تحلیلی به کار رفت .از تحقیق های میدانی توصیف شرایط یاپدیده های مربوط به نظام آموزشی می باشد. در تعلیم و تربیت می توان هر یک از عوامل نظام آموزشی مانند دانش آموز،معلم، مدیر آموزشگاه و امثال آن را به عنوان مورد تحت مطالعه منظور داشت و مشخصه های آن را از جنبه های متعدد به طور عمیق بررسی کرد.روش جم عآوری اطلاعات مبانی نظری کتابخانه ای بود و بامراجعه به کتابخانه ها و سایت های معتبرعلمی مطالب مورد نظر جمع آوری شده است. اطلاعات بخش تجربی از طریق توزیع اطلاعات وآمار جامعه جمع آوری شدهاست. با توجه به موضوع پژوهش و روش مورد نیاز برای تجزیه و تحلیل داده ها در این تحقیق از آمار توصیفی و تحلیلی جهتتجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد، به طوری که در آمار توصیفی از کتب، مجلات سایت های علمی، کتب و.. استفاده شد. وبهاین نتایج دست یافتیم که درصورت استنکاف یا عجز شوهر از پرداخت نفقه ،غایب ومفقودالاثر شدن شوهر، شرط ضمن عقد(وکالت زوجه و..) زن میتواند از دادگاه درخواست طلاق کند.ودر کلیه مواردی که شوهر به ناروا از ادای وظایف و تکالیفی که بهموجب پیمان ازدواج برعهده او قرار داده شده است، استنکاف ورزد حاکم (قاضی) می تواند به درخواست زن علیرغم میلواراده شوهر اورا طلاق دهد.

کلیدواژه ها

فقهی ،حقوقی، درخواست طلاق ، زوجه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.