نقش پلیس ویژه اطفال و نوجوانان در پیشگیری از وقوع جرم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی پیشگیری از جرم در قلمرو مطالعات حقوق کیفری، علوم اجتماعی و انتظامی
  • کد COI اختصاصی: ICDSCONF01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا کیانی هرچگانی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق کیفری اطفال و نوجوانان دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

در دانش جرم شناسی و سیاست جنایی از لزوم اتخاذ برنامه های کنترل جرم، ویژه گروه های خاصی از افرادجامعه سخن بهمیان می آید. ازجمله گروه های خاص اجتماعی که برضرورت اتخاذ یک سیاست جنایی ویژه و افتراقی نسبت به آنها سخن بهمیان می آید ،اطفال و نوجوانان می باشندکه به دلیل شرایط سنی خاص موضوع بزهکاری و همچنین بزه دیدگی واقع میشوند. ازآنجا که معمولا بزهکاری و بزه دیدگی آنها از شرایط خاصی برخوردار است لزوم اتخاذ سیاست جنایی افتراقی راجع بهاین گروه سنی خاص ضروری می نماید.بی شک ایجاد نهادهای تخصصی در رابطه با اطفال و نوجوانان یکی از الزامات اتخاذسیاست های جنایی افتراقی درخصوص این گروه سنی مهم و جامعه می باشد که نهاد تخصصی پلیس ویژه اطفال و نوجوانان بهعنوان اولین نهاد دستگاه قضایی که از یک سو وظیفه کشف جرم و ازسوی دیگر وظیفه پیشگیری از جرم را برعهده دارد یکیاز مهم ترین این نهادها می باشد. با پیش بینی پلیس ویژه اطفال و نوجوانان، موضوع وظیفه و اختیارات این نهاد تخصصیپلیسی و چگونگی تاثیر آن در پیشگیری از وقوع جرم مطرح می شود که درادامه به آن خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

پلیس اطفال، پیشگیری، اطفال و نوجوانان، جرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.