برنامه ریزی تمرین های امداد و نجات

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا
  • کد COI اختصاصی: ICHED08_233
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 302
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جواد مرادیان

دپارتمان بهداشت عمومی بلایا، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

بهناز رستگارفر

دپارتمان بهداشت عمومی بلایا، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

محمدرضا رستگار

مرکز توسعه و آموزش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

چکیده

خوشبختانه اهمیت و جایگاه مدیریت خطر و بلایا در حوزه سلامت در سال های اخیر تبیین شده است. همچنین رویکرد پیشکنش و آمادگی واحدهای مختلف نظام سلامت مورد تاکید است. برای تحقق این هدف نیاز است بعد از ارزیابی خطر، برنامه های عملیاتی با مشارکت همه ذینفعان تدوین و تست گردد. برگزاری تمرین یکی از گام های تهیه و استقرار برنامه های مدیریت خطر بلایا می باشد. در تمرین سعی می شود شرایط واقعی شبیه سازی شود تا افراد با قرار گرفتن در موقعیت هایی شبیه شرایط واقعی مهارت های ذهنی و جسمی خود را برای مقابله با بلایا ارتقاء دهند. تمرین همچنین موجب شفاف شدن نقش ها و مسیولیت ها، افزایش هماهنگی و مشخص شدن نقاط قوت و ضعف برنامه ها می گردد. یکی از نکاتی که اهداف بالا را بهتر محقق می نماید توجه به پایش و ارزیابی علمی حین برگزاری تمرین و بازخورد صحیح بر پایه نتایج حاصل از ارزیابی می باشد. از دیگر موارد مهمی که اهمیت ویژه دارد، توجه به درس آموخته هایی است که قبل، حین و پس از انجام تمرین تجربه شده است. کاربرد و استفاده مناسب از درس آموخته ها می تواند فرد و سیستم را به سطحی بالاتر از آمادگی نسبت به قبل، در برابر بلایا سوق دهد. با همین هدف معمولا منابع مدل مدیریت تمرین را به عنوان الگوی جامع برای برگزاری تمرین معرفی می کنند. این چرخه باتحلیل نیازها و منابع موجود و تدوین برنامه آغاز می شود و برای تست آن تمرین انجام می شود. آنچه که مهم است تهیه برنامه ارتقاء با توجه به درس آموخته های تمرین است.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی، تمرین، امداد و نجات، درس آموخته، حوادث و بلایا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.