بررسی تغییرات تاخوردگی پپتید آمیلین انسانی در حضور سرب و سلنیوم
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین کنگره عناصر کمیاب ایران
- کد COI اختصاصی: ICTE03_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 649
نویسندگان
استادیار، مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
دانشیار، مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
دانشجوی کارشناسی علوم آزمایشگاهی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
کاردان آزمایشگاه، مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
چکیده
سابقه و هدف: آمیلین هورمون پانکراسی با 37 اسیدآمینه میباشد. مشخص شده است که تجمع آمیلین انسانی در پاتوژنز دیابت تیپ 2 دخالت دارد. در این مطالعه تغییر انباشتگی آمیلین در حضور و غیاب سرب و سلنیوم مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: پپتید آمیلین انسانی با 1 میلی لیتر دی متیل سولفوکسید DMSO حل گردید. سپس، با بافر کربس 7/4 : PH تا غلظت μM0/4 رقیق گردید. محلول آمیلین بدون عنصر به عنوان کنترل در نظر گرفته شد. سلنیوم و سرب به ترتیب با غلظت های 50 و 10 میکرو مولار به طور جداگانه در محلول آمیلین تهیه شدند و گروه آخر شامل ترکیبی از سلنیوم و سرب در محول آمیلین بود. تمام نمونه ها در دمای 37 درجه ی سانتی گراد انکوبه شدند. انباشتگی آمیلین با تیوفلاوین T انجام شد و به وسیله فلوریمیتر ثبت شد. نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که بعد از 144 ساعت انکوباسیون، سلنیوم، رسوب آمیلین را به مقدار 30/2 درصد کاهش داده و سرب نیز 23/1 درصد افزایش می دهد P< 0/05 اثر تلفیقی سرب و سلنیوم در مقایسه با گروه سرب، رسوب آمیلین را به اندازه ی 9/52 درصد کاهش داد. نتیجه گیری: این مطالعات نشان می دهد که سلنیوم نه تنها رسوب آمیلین را به طور معنی داری کاهش می دهد، بلکه اثر سمی سرب را نیز مهار می کند. در خاتمه شاید بتوان گفت اثرات سمی رسوب آمیلین بر سلول های پانکراس توسط سلنیوم مهار می شود.کلیدواژه ها
آمیلین، دیابت شیرین، سرب، سلنیوماطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.