بررسی تاثیرنانو ذرات نقره و عصاره هیدروالکلی زنجبیل و کافور بر بافت و آنزیم های کبد
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین کنگره عناصر کمیاب ایران
- کد COI اختصاصی: ICTE03_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 539
نویسندگان
کارشناس ارشد، گروه فیزیولوژی جانوری، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان
استادیار، گروه فیزیولوژی جانوری، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان
دانشیار، گروه فیزیولوژی حشرات، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد
چکیده
سابقه و هدف: در هنگام متابولیسم سموم، متابولیت های فعالی ایجاد می شوند که می توانند موجب آسیب کبد شوند. استفاده از گیاهان در درمان بیماری های کبدی تاریخچه ای طولانی دارد. زنجبیل و کافور به ترتیب دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد عفونی کننده هستند که در ترکیب با نانو نقره می توانند نقش وسیعی در پیشگیری و درمان بیماری ها داشته باشند.مواد و روش ها: دراین مطالعه اثر زنجبیل، کافور و نانو نقره بر کبد در برابر مسمومیت با تیواستامید بررسی شد. موش ها به 6 گروه 10 تایی تقسیم شدند و به ترتیب به گروه کنترل، سرم فیزیولوژی، و به گروه های تیمار، عصاره زنجبیل، عصاره کافور، نانو نقره با دوز 3000 ppm و ترکیب 3 ماده تزریق شد. سپس از قلب 5 موش در هر گروه خون گیری انجام شده و بافت کبد آنها جدا شد. به 5 موش باقیمانده در هر گروه طی دو روز متوالی تیواستامید با دوز mg/kg 50 تزریق گردید و بعد از 48 ساعت خون گیری به عمل آمد. سپس، بافت کبد جدا شد و در نهایت آنزیم SGPT و SGOT اندازه گیری شد. نتایج: ترکیب 3 ماده فوق باعث کاهش معنی دار آنزیم SGOT بعد از مسمومیت شد P< 0/001 همچنین، هپاتوسیت ها و بافت کبد در این گروه متحمل آسیب کمتری نسبت به گروه های دیگر شدند. نتیجه گیری: زنجبیل می تواند بر کبد اثر حفاظتی داشته باشد، ولی استفاده از مواد مذکور به صورت ترکیبی میتواند اثر حفاظتی بیشتری داشته باشد.کلیدواژه ها
آنزیم های کبدی، زنجبیل، کافور، نانو نقره، تیواستامیداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.