ارزیابی اثر Rediset بر روی مشخصات ریولوژیکی تعدادی از قیرهای ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین همایش قیر و آسفالت ایران
  • کد COI اختصاصی: CAAM10_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 544
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی احدی

دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر

افشین احدی

دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر

فریبا کریمیان خسروشاهی

کارشناس مهندسی شیمی، مدیر کنترل کیفیت و مدیر آزمایشگاه شرکت آذر بام

بابک گلچین

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تبریز

چکیده

افزودنی های گرم مختلفی در سال های اخیر برای کاهش دمای تولید مخلوط های آسفالتی ارایه شده است. نمونه ای از این افزودنی ها ردیست می باشد. مطالعات گذشته بر روی رفتار این افزودنی شیمیایی نشان می دهد که جنس قیر تاثیر بسیار مهمی در عملکرد این افزودنی دارد. این افزودنی گاها باعث بهبود و گاها باعث تضعیف پارامترهای ریولوژیکیقیر ها با توجه به منبع تولید نفت خام می گردد. در این تحقیق اثر ردیست بر روی رفتار دو نمونه از قیر های ایران 70-60 و 85-100 در درصدهای 0، 1، 2 مورد بررسی قرار می گیرد. این قیرها را می توان به عنوان نمونه ای از قیرهای منطقه خاورمیانه در نظر گرفت. بدین منظور برای بررسی دمای بالا و پایین از آزمایش های ریومتر برشی دینامیکی و ریومتر تیرچه خمشی استفاده گردید. همچنین ویسکوزیته قیرهای اصلاح شده بوسیله آزمایش ویسکومتر چرخشی بررسی شد. نتایج حاصل از آزمایش ریومتر برشی دینامیکی نشان داد که نمونه قیرهای اصلاح شده با ردیست تاثیر چندانی بر عملکرد قیر های انتخاب شده در دمای بالا ندارد. این امر بیانگر مقاومت این قیرها در برابر تغییر شکل های دایمی در دماهای بالا است. با بررسی نتایج آزمایش تیرچه خمشی مشخص شد که ردیست تاثیر چندانی بر رفتار قیر در دمای پایین ندارد. همچنین نتایج حاصل از کاهش ویسکوزیته نشان داد که این افزودنی یک گزینه مناسب برای کاهش دمای اختلاط مخلوط های آسفالتی است.

کلیدواژه ها

قیر، ردیست، ریومتر برشی دینامیکی، ریومتر تیرچه خمشی، ویسکومتر چرخشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.