تاثیر حالات مختلف ترک خوردگی بر مدول برجهندگی مخلوط های آسفالتی گرم تحت شرایط مختلف بارگذاری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین همایش قیر و آسفالت ایران
  • کد COI اختصاصی: CAAM10_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 539
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید احسان مهدی اسلام

دانشجوی مهندسی عمران- راه و ترابری مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران،

علیرضا سرکار

استادیار گروه راه و ترابری و حمل و نقل دانشکده عمران، معماری و هنر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

یکی از پارامترهای کلیدی در طراح روسازی های آسفالتی، ضریب برجهندگی می باشد. مطالعه حاضر به بررسی پارامترهای مختلف بر ضریب برجهندگی مخلوط های گرم آسفالتی در دو حالت سالم و ترک خورده با استفاده از آزمایش کششش غیر مستقیم می پردازد. پارامترهای مورد مطالعه در این تحقیق عبارتند از: حداکثر قطر اسمی سنگدانه، درجه نفوذ قیر، دما، شکل بارگذاری و زاویه بارگذاری نسبت به راستای ترک، چهار نوع مخلوط گرم آسفالتی با دو نوع بزرگ ترین اندازه سنگدانه متفاوت 12/5-0 و 19-0 میلی متر و دو نوع درجه نفوذ قیر مختلف 85-100 و 40-50 مورد بررسی قرارگرفت. شکل بارگذاری اعمال شده در آزمایش ها، نیم سینوسی و مربعی و دو دمای 25 و 40 درجه سانتی گراد جهت تعیین اثر نوع بارگذاری و دما بر ضریب برجهندگی نمونه های آسفالت سالم و ترک خورده مورد استفاده قرار گرفت. بمنظور بررسی اثر ترک بر مدول برجهندگی، از سه زاویه مختلف ترک نسبت به راستای بارگذاری (صفر، 45 و 90 درجه) استفاده گردید. نتایج آزمایش نشان داد که ضریب برجهندگی در نمونه های آسفالتی ترک خورده نسبت به نمونه های آسفالتی سالم کاهش می یابد. با افزایش سایز سنگدانه ها مقدار ضریب برجهندگی در حالت سالم افزایش یافته و در حالت ترک خورده اثر معکوس دارد. افزایش دما و درجه نفوذ قیر باعث کاهش مدول در دو حالت سالم و ترک خورده می شود و برای بارگذاری نیم سینوسی مقدار این ضریب بیشتر از نوع بارگذاری مربعی در دو حالت سالم و ترک خورده است. همچنین افزایش زاویه ترک خوردگی در آسفالت تاثیری حدود % 10 در کاهش مدول برجهندگی دارد.

کلیدواژه ها

ضریب برجهندگی مخلوط آسفالتی، شکل پالس بارگذاری، درجه نفوذ قیر، بزرگ ترین اندازه سنگدانه، زاویه ترک خوردگی-

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.