ارزیابی فنی و اقتصادی روش بازیافت سرد تمام عمق روسازی FDR مطالعه موردی بلوار خلیج فارس، شیراز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین همایش قیر و آسفالت ایران
  • کد COI اختصاصی: CAAM10_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 761
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مجتبی رعنایی

مدیر آسفالت حوزه معاونت فنی و عمرانی شهرداری شیراز

حسین آرگیو

معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز

محمدحسین حسین زاده

کارشناس آسفالت حوزه معاونت فنی و عمرانی شهرداری شیراز

امین نجاتی فرد

کارشناس آسفالت حوزه معاونت فنی و عمرانی شهرداری شیراز

چکیده

روسازی راه از جمله سرمایه های ملی هر کشوری به حساب می آید به نحوی که بخش عمده ای از بودجه عمرانی هر کشور صرف ترمیم و نگهداری روسازی ها می گردد، لذا ترمیم و بهسازی راه ها از اقدامات مهم و ضروری در افزایش طول عمر جاده ها است. همچنین مشخص گردیده است که بسیاری از خرابی های آسفالت معابر به دلیل عدم رعایت استانداردهای فنی از جمله: تراکم ناقص لایه ها، مصالح نامرغوب و عدم اجرای مناسب لایه های روسازی راه ایجاد می گردد و بدیهی است ترمیم این گونه خرابی ها بدون رفع نقص در لایه های زیرین امکان پذیر نمی باشد. بلوار خلیج فارس به عنوان یکی از راه های اصلی شهر شیراز محسوب شده که به دلیل حجم بالای ترافیک عبوری و قرار گرفتن در ورودی و خروجی شهر شیراز از اهمیت خاصی برخوردار بوده و سالانه مبالغ زیادی جهت ترمیم آسفالت آن هزینه می گردد، اما متاسفانه خرابی های معبر در مدت کوتاهی مجددا ایجاد می شود لذا جهت اصلاح ساختاری معضل، طی پژوهشی براساس نتایج حاصل از بازدیدهای میدانی و مطالعات زیوتکنیکی و ترافیک مسیر، سه روش اصلاحی تراش و ترمیم سطحی، روسازی کلی مجدد و بازیافت سرد تمام عمق روسازی بر مبنای سه فاکتور اساسی کیفیت، زمان و هزینه مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت روش بازیافت تمام عمق روسازی با توجه به اختلاف قیمت ناچیز نسبت به دو روش دیگر به لحاظ کیفی، مدت زمان اجرا، عملکرد مناسب ترافیکی و همچنین مسایل زیست محیطی به عنوان گزینه برتر انتخاب گردید.

کلیدواژه ها

بهسازی، بازیافت سرد روسازی، ارزیابی فنی اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.