حذف پژواک غیرخطی توسط الگوریتم پیوند تابعی چبیشف
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در برق و کامپیوتر و صنایع
- کد COI اختصاصی: NCAEC04_053
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 457
نویسندگان
کارشناسی ارشد برق مخابرات، دانشکده برق و رباتیک، دانشگاه صنعتی شاهرود
استادیار گروه برق الکترونیک و مخابرات، دانشکده برق و رباتیک، دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
حذف پژواک در سیستم های مخابراتی، برای کاهش پژواک های نامطلوبی که به دلیل تزویج ناخواسته میکروفن و بلندگو به وجود می آید، استفاده می شود. سیگنال های پژواک را می توان به عنوان نسخه تاخیر یافته و مخدوش شده یک صدا که به منبع آن منعکس می شود، بیان کرد. برای حل این مشکل، حذف کننده های پژواک صوتی غیرخطی به کار گرفته می شوند، که از مدل سازی مسیرهای غیرخطی و بهبود صوت به دست می آیند. در این مقاله کلاس جدیدی از الگوریتم های وفقی غیرخطی بر پایه فیلترهای وفقی پیوند تابعی چبیشف برای مدل های غیرخطی کانال صوتی معرفی می گردد. با توجه به معماری انعطاف پذیر، این الگوریتم ها یک راه حل موثر برای مدل کردن غیرخطی های سیگنال صوت هستند. توابع ریاضی چبیشف به منظور بسط دادن ورودی استفاده می شوند. جداسازی بین اجزای خطی و غیرخطی در فیلترهای وفقی پیوند تابعی مجزا منجر به دو فیلتر وفقی مختلف می شود. نوع خطی با هدف تخمین پاسخ ضربه صوت و نوع غیرخطی تنها وظیفه آن مدل سازی غیرخطی ها است و در مقابل درجات مختلف غیرخطی مقاوم است. نتایج به دست آمده در این مقاله نشان می دهد الگوریتم های وفقی بر پایه پیوند تابعی چبیشف دارای سرعت بالایی بوده و بار محاسباتی ساده ای دارد و برای حذف پژواک می توان از آن استفاده کرد.کلیدواژه ها
پیوند تابعی چبیشف، پژواک صوتی غیرخطی، فیلتر وفقی، حذف کنندهمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مقایسه ای معیارهای ارزیابی نظریه ذهن: پل زدن بین شناخت انسانی و مصنوعی
- تولید محتوا با قدرت هوش مصنوعی: تحول بازاریابی دیجیتال
- دوخت تصاویر تهیه شده توسط پهپاد با استفاده از یادگیری عمیق بدون نظارت
- Stitching of drone images using unsupervised deep learning
- بررسی کاربردهایی از منطق فازی در حل مسائل مهندسی عمران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.