بررسی تابع اعوجاج CRPB در پنهان سازی تصاویر JPEG با استفاده از بهینه سازی الگوریتم های فرا ابتکاری کلونی زنبورعسل (ABC) و مورچگان (ACO)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در برق و کامپیوتر و صنایع
  • کد COI اختصاصی: NCAEC04_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود شاهینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

حسن ابراهیمی

دانشجوی دکتری نرم افزار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

علی نودهی

دکتری نرم افزار کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

چکیده

در این مقاله، تابع اعوجاج CRPB در پنهان نگاری تصاویر JPEG مورد بررسی قرار می گیرد و با استفاده از الگوریتم های فرا ابتکاری کلونی زنبور عسل (ABC) و کلونی مورچگان (ACO) به بهینه کردن و مقایسه پارامترهای تاثیر گذار در امنیت پنهان نگاری می پردازیم. تابع اعوجاج CRPB از چهار بخش، مقادیر ضرایب DCT، تعداد صفر در بل DCT، مقدار باقیمانده مرتبه اول و دوم تشکیل شده است. مقادیر این چهار بخش، میزان امنیت پنهان نگاری در هر بلوک DCT را در تصاویر خاکستری JPEG تعیین می کند. کد خطی دودویی هزینه پنهان نگاری از تابع اعوجاج بدست آمده را دریافت می کند، سپس پیغام مخفی را در نقاطی از تصویر پوششی که کمترین هزینه (بیشتری نامنیت) در مقابل اکتشاف دارد را تعبیه می کند. الگوریتم کلونی زنبور عسل، امنیت پنهان نگاری را در تصاویر خاکستری JPEG تا 1.36% و الگوریتم کلونی مورچگان تا 1.40% ارتقاء داد. الگوریتم کلونی زنبور عسل، عملکرد بهتری نسبت به کلونی مورچگان در جهت افزایش تعداد و میزان ارتقاء امنیت در بارگذاری های مختلف دارد.

کلیدواژه ها

پنهان نگاری، تصاویر JPEG، آشکارسازی، تابع اعوجاج، الگوریتم های ACO، ABC

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.