ارزیابی پتانسیل گردشگری فرهنگی در جزیره هرمز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مستندنگاری میراث طبیعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: DNCH02_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 640
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه خوش سیماشیرین سو

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

شبنم تیمورتاش

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد، گروه معماری، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

چکیده

گردشگری در عصر حاضر، یکی از ارکان های اصلی اقتصاد جهان به شمار می آید. افزون بر این، بسیاری از برنامه ریزان و سیاستگزاران توسعه نیز، ماهیت صنعت گردشگری را ایجاد اشتغال و درآمد، متنوع سازی اقتصاد، مشارکت اجتماعی و استفاده از آثار تاریخی و طبیعی می دانند. در این میان، مکان های تاریخی و فرهنگی به دلیل نمایش هویت شهرها، از ارزش بسیار زیادی در جهت جذب گردشگر برخوردار هستند. جزیره هرمز با دارا بودن آثار تاریخی و فرهنگی فراوان، طبیعت زیبا و وسیع، بستر مناسبی جهت توسعه گردشگری فرهنگی و طبیعت گردی بوجود آورده که شناخت این قابلیت ها و امکانات تاریخی-فرهنگی موجبات توجه هرچه بیشتر گردشگران داخلی و خارجی را فراهم می نماید. لذا ضرورت بسترسازی و برنامه ریزی منطقی و در پی آن، اجرا نمودن زیرساختهای تایید شده برای این جزیره چندین برابر جلوه گری می کند. هدف از تحقیق حاضر که به روش میدانی انجام شده، بررسی قابلیت های فرهنگی و تاریخی جزیره هرمز در راستای جذب گردشگر می باشد. در این راستا تعداد 42 نمونه انتخاب شده است. پس از طرح فرضیات، پرسشنامه هایی تنظیم و توسط کارمندان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری جزیره هرمز تکمیل شده است. داده های حاصل از پرسشنامه توسط نرم افزارهای SPSS و Excel تجزیه و تحلیل شده و در پایان با استفاده از آزمون T (روش حل فرضیات ) این نتیجه بدست آمده که جزیره هرمز با دارا بودن آثار فرهنگی و تاریخی فراوان، قابلیت گردشگری فرهنگی و اشاعه فرهنگ را دارد که این خود بستری در جهت افزایش درآمد ملی است.

کلیدواژه ها

توسعه اقتصادی، آثار فرهنگی-تاریخی، جزیره هرمز، گردشگری فرهنگی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.