افزایش امنیت و کارایی در مراکز داده ابری از طریق ارایه یک الگوریتم رمزنگاری بهینه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق ،کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: ECMECONF01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 456
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر باقریان

کارشناسی ارشد شبکه های کامپیوتری ، دانشگاه خواجه نصیر

چکیده

رایانش ابری دارای مزایا و معایبی است که از جمله مزایای آن میتوان به کاهش هزینه ها، افزایش دسترس پذیری، مدیریت آسان، فضای ذخیره سازی تقریبا0 نامحدود اشاره نمود. از سویی دیگر این فناوری مانند هر تکنولوژی دیگری، با تهدیدات و چالش هایی روبرو است که از آن جمله میتوان به مواردی مانند؛ آسیب پذیری، خطرات امنیتی، عملکرد و یا قابلیت دسترسی اشاره نمود. زیرا ابر به طور کلی به ذخیره داده های کاربران توسط یک شخص ثالث، در یک سیستم ذخیره سازی خارجی، اشاره دارد. بدین ترتیب کاربر داده خود را در یک پایگاه داده راه دور ذخیره میکند، در حالیکه از محل دقیق داده های خود و از کدهایی که روی آنها اجرا میشود اطلاع ندارد. بر همین اساس جهت تامین امنیت و محرمانگی داده ها در برابر دسترسی های ناخواسته، از الگوریتم های مختلف، رمزنگاری در زیرساخت ابری، استفاده می شوند. اما هنگامی که خدمات متعدد بطور همزمان و در پایگاه داده های عظیم انجام میگیرد، قابلیت اطمینان تضمین نمی شود. بر همین اساس در این تحقیق یک راهکار رمزنگاری ترکیبی ارایه میشود که علاوه بر تامین امنیت داده ها از کارایی مناسبی برخوردار باشد. بر همین اساس از ترکیب الگوریتم متقارن Blowfish که دارای زمان اجرای کمینه میباشد در کنار الگوریتم رمزنگاری RSA که امنیت بالایی دارد، استفاده شده است. در نتیجه در ابتدا داده اصلی به کمک الگوریتم Blowfish رمزنگاری شده و سپس کلید آن توسط RSA رمزنگاری میشود، همچنین جهت کنترل جامعیت داده ها، از تکنیک MAC نیز استفاده میشود تا کاربر در هنگام دریافت فایل رمزنگاری بتواند جامعیت آنرا نیز بررسی نماید.

کلیدواژه ها

امنیت، رمزنگاری متقارن و نامتقارن، Blowfish، RSA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.