بررسی ریالیسم و سورریالیسم در رمان شازده احتجاب
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه زبان و ادبیات ایران (با رویکرد فرهنگ مشارکتی)
- کد COI اختصاصی: MTCONF05_140
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 477
نویسندگان
کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی
چکیده
در ادبیات مدرن، مکتب های جدید زیادی روی کار آمدند که اکثر آنان به ساختار روایت و شکل اثر توجه دارند،از این بین مکتب هایی هم هستند که به معنا و مفهوم پایندند؛ از جمله آنان ریالیسم و سورریالیسم است که از بحث-های مهم نقد ادبی و شاخه های مهم داستان نویسی امروز می باشند. شازده احتجاب اثر هوشنگ گلشیری زمانی نگاشتهشد که ریالیسم و سورریالیسم در غرب جریان داشته اند، در ایران نیز صادق هدایت جلودار و سرآمد این جریان ها بودهاست؛ اما با بررسی هایی که انجام شد، پیداست که گلشیری به زعم استفاده از هر دو جریان ادبی در داستانش و باکلوزآپ (درشت نمایی) ریالیسم و تا حدودی سورریالیسم، بیشتر تلاش آگاهانه نویسنده بر روی چارچوب، شکل و فرمبوده است که با آوردن راویان متعدد، زاویه دیدهای متناوب و دخیل دادن مخاطب در تحلیل اثر به شیوه جریان سیالذهن تمایل داشته است که در اینجا نیز حد میانه را رعایت کرده و اغتشاش و درهم آمیختگی آنان را ندارد.کلیدواژه ها
گلشیری، شازده احتجاب ، ریالیسم، سورریالیسممقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.