ناسازواری کلامی در نهج البلاغه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه زبان و ادبیات ایران (با رویکرد فرهنگ مشارکتی)
  • کد COI اختصاصی: MTCONF05_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید کیخا

کارشناس ارشد علوم قرآن دانشکده علوم قرآنی زابل

مجتبی بهروزی

عضو هییت علمی دانشگاه زابل

چکیده

ناسازواری کلامی یکی از انواع نا سازواری هایی است که در سطح کلام و گاه در قالب جمله و عبارت رخ میدهد و معانیظاهری واژه یا عبارت را متضاد و متناقض با معنای حقیقی اش نشان میدهد و نوعی دوگانگی در کلام خطیب پدید می آید که بهعنوان تکنیک بلاغی کاربرد دارد. ناسازواری کلامی در ادبیات عرب با اصطلاح المفارقه اللفظیه و در ادبیات غرب با عنوان Irony Verbal شناخته می شود و در جایگاه شگردی بیانی گاه برای بیان مقاصدی چون آگاهی بخشی در جامعه ، نکوهش افراد و ... به کار می رود که نمونه هایی از آن را می توان در نهج البلاغه مشاهده نمود. در این پژوهش با روش توصیفی – تحلیلی بهبررسی کلام زیبای پیشوای مومنین حضرت علی (ع) پرداخته است و نوع زبان آوری حضرت در سخنانشان از منظر ناسازواری کلامی-واژگانی ارزیابی می گردد.

کلیدواژه ها

ناسازه، ناسازواری کلامی، نکوهش، نهج البلاغه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.