مدل کامپیوتری جامع جهت آنالیز دیتاهای خام ناشی از بویه های موج نگار

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی صنایع دریایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NSMI08_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1736
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد کتابداری

عضو هیئت علمی

علی نظری شهربیجاری

کارشناس ارشد کشتی سازی

چکیده

موج یکی از مهمترین پدیده های طبیعی است که در سطح دریاها و اقیانوسها بوقوع می پیوندد. این امواج در شرایط عادی به طور متوسط ارتفاعی کمتر از 2 متر دارند. اما درمواقع طوفانی تا ارتفاع 30 متر رسیده و قادرند خسارات و لطمات شدیدی به کشتیها، سازه های دریایی کنار ساحل و فراساحل و خط ساحلی وارد نمایند. از این رو همواره سعی بشر در شناخت و پیش بینی مشخصات و رفتار این امواج در فصول مختلف سال و نقاط مختلف دریا بوده است. بر این اساس نسلهای مختلف از مدلهای پیش بینی مشخصات امواج دریاها ارائه بکار برده می شود که جهت کالیبراسیون آنها نیاز به شناخت امواج در هر منطقه می باشد. از طرفی شناخت امواج دریایی در یک منطقه جغرافیایی نیازمند به در اختیار داشتن اطلاعات میدانی از تغییرات پروفیل سطح آب و شرایط آب و هوایی و سرعت و جهت وزش باد در طول سالیان متمادی می باشد. بویه های موج نگار و پلات فرمها از وسایل متداول این ا ندازه گیریها می باشند. این تجهیزات معمولا مجهز به نرم افزارهایی هستند که بعضی اطلاعات موج را درفواصل زمانی معین به ایستگاه مادر در ساحل ارسال می نمایند. بررسیهای مولفین مقاله نشان دادکه این نرم افزارها فقط اطلاعات محدودی را به ساحل ارسال می نمایند و اطلاعات بسیاری در این پروسه صرفنظر می گردد. هدف از انجام این تحقیق تهیه برنامه کامپیوتری جامع جهت آنالیز دیتای خام بویه های موج نگار میباشد. نتایج برنامه نشان میدهد که اولاً جهت اخذ اطلاعات مورد اعتماد از دیتاهای ثبت شده توسط بویه های موج نگار مراحل متعددی باید طی گردد ثانیاً اطلاعات ذی قیمت بسیاری در تاریخچه زمانی موج موجود می باشد که قابل استخراج بوده ولی تاکنون به دلیل عدم درک اهمیت آنها صرفنظر گردیده است.

کلیدواژه ها

آنالیز موج، آنالیز حوزه زمان ، آنالیز حوزه فرکانس ، دیتای موج ، موج نگار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.