بررسی مصالح بوم آورد بر اصول معماری پایدار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی معماری و شهرسازی پایدار درخاورمیانه و جنوب آسیا
  • کد COI اختصاصی: CAMU05_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 697
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر غفرانی

دانشجوی کارشناسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن

چکیده

تولید مصالح جدید و گوناگون در عصر حاضر و توسعه امکانات و سهولت استفاده از آنها، امکان بهره وری از مصالح بیشترو با تنوع بالاتر را برای همگان میسر ساخته است. علیرغم نکات مثبتی که برای آن می توان در نظر گرفت، این امرمشکلات فراوانی را پیش روی ما در آینده قرار خواهد داد. افزایش ساخت و سازهای ساختمانی موجب تولید نخاله هایفراوان شده است که در حاشیه شهرها انباشته شده و یکی از آلوده کننده ترین عوامل محیط زیست به شمارمی آید.علاوه بر آن عدم توجه به پتانسیل های ناشی از کاربرد مصالح بومی به عبارت بهتر عدم هماهنگی و انطباقمعماری با اقلیم منطقه به یکی از مسایل مهم بشر تبدیل شده است. با توجه به ویژگی های معماری پایدار، اهمیتشناخت دقیق مصالح ساختمانی و داشتن ملاکی برای انتخاب صحیح آنها ضروری به نظر می رسد. با بررسی و مقایسهمصالح بومی و مصالح جدید، مشخص می شود که مزایای استفاده از مصالح بومی به مراتب بیشتر است. عدمتخریب طبیعت در برداشت، کمترین آلودگی در تولید، پایین بودن مصرف انرژی در تولید، صرفه جویی در انرژی حمل ونقل، کاهش مصرف انرژی در بهره برداری، کاهش هزینه های تمام شده و از همه مهمتر بازگشت سریع به طبیعت وعدم تخریب محیط زیس ت از مزایای مصالح بومی به شمار می رود.در این تحقیق سعی داریم با استفاده از مصالح بومآورد،ضمن استفاده از قابلیت های مصالح بومی،در جهت تحقق توسعه پایدار گامی ارزنده برداشته شود.

کلیدواژه ها

مصالح، بوم آور، معماری پایدار، پایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.