نقطه ماکزیمم توان یک سیستم فتوولتاییک با استفاده از روش هندسی و کنترل مد لغزشی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی ابتکار نوین و کاربردی در مهندسی برق و کامپیوتر با رویکرد دانش بنیان
  • کد COI اختصاصی: AIECE01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید فروزنده

گروه برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد، دولت آباد، اصفهان، ایران

محمدعلی تبریزچی

گروه برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد، دولت آباد، اصفهان، ایران

بهداد آرندیان

گروه برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد، دولت آباد، اصفهان، ایران

چکیده

گسترش استفاده از سلول های خورشیدی باعث شده که تحقیقات زیادی در این زوینه انجام شود که بخش عمده آن در ارتباط با افزایش راندمان و تعقیب نقطه ماکزیمم توان در این سلول ها بوده است. تاکنون روش های زیادی برای تعقیب نقطه ماکزیمم توان پیشنهاد شده که هر یک مزایا و معایبی را دارد. یکی از چالشها در این زمینه سرعت و دقت کم این روش می باشد. از سوی دیگر به دلیل وجود عدم قطعیت در شدت تابش و میزان توان تولیدی این سلول ها نقطه ماکزیمم توان تغییر نموده و تعقیب آن مستلزم روش های پیچیده همراه با خطا است. در این مقاله روش هندسی پیشنهاد شده که از سرعت و دقت بالایی در تعقیب نقطه ماکزیمم توان برخوردار است و نسبت به عدم قطعیت ها مقاوم است. از سوی دیگر برای اتصال این سلول به لینک DC از یک مبدل SEPIC استفاده شده است. استفاده از این مبدل علاوه بر اینکه نویز پذیری سیستم را کاهش میدهد باعث کاهش ریپل ولتاژ خروجی نیز میشود. برای کنترل این مبدل از روش مد لغزشی استفاده شده است. این روش از جمله روشهای مقاوم در کنترل محسوب شده و با ماهیت غیر خطی سیستم نیز سازگار است. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که استفاده از روش پیشنهادی دارای سرعت و دقت بیشتری نسبت به سایر روش ها است و در برابر تغییرات شدت تابش قادر به تعقیب نقطه ماکزیمم توان است.

کلیدواژه ها

سلول خورشیدی-تعقیب نقطه ماکزیمم توان- کنترل مد لغزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.