ارزش بالینی فلوروکویینون ها در درمان سل ریوی و سویه های مقاومMDR-TB
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 60، شماره: 5
- کد COI اختصاصی: JR_MJMS-60-5_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 465
نویسندگان
دانشجوی میکروبیولوژی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
دانشجوی میکروبیولوژی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
مرکز تحقیقات مقاومتهای پزشکی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیمارستان قایم (عج)، مشهد، ایران
دکترای تخصصی تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
چکیده
مقدمه بیماری سل یکی از معضلات مهم بهداشتی و یکی از کشندهترین بیماریهای عفونی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه میباشد که به واسطه باسیل مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد شده که برای درمان آن از آنتی بیوتیکهای ایزونیازید، ریفامپین، پیرازینامید و اتامبوتول استفاده میشود، با توجه به کاهش فعالیت این آنتی بیوتیکها و بروز مقاومت نسبت به آنها و افزایش سویه های MDR در سراسر جهان، نیاز به بررسی آنتی بیوتیک های خط دوم درمان سل مانند فلوروکویینونها و درمانهای جایگزین احساس میشود. فلوروکویینونها به دلیل خواص فارماکوکنتیک و فارماکودینامیک بالاتر، فعالیت گسترده و قوی بر علیه مایکوباکتریوم توبرکلوزیس و عوارض جانبی و سمیت کمتر مورد توجه هستند و در حال حاضر جهت درمان سل حساس به دارو مورد تایید سازمان بهداشت جهانی میباشند و استفاده از آنها باعث کوتاه شدن طول درمان و بهبود نتایج میشود. روش کار در مطالعه حاضر با مرور 170 مقاله به بررسی اثرات فلوروکویینونها در درمان سل ریوی و MDR-TB پرداخته شد. نتایج فلوروکویینونها تازه ترین کلاس و قوی ترین داروی مورد استفاده در خط دوم درمان بیماری سل میباشند، که علاوه بر موثر بودن در درمان MDR-TB، جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک های خط اول در رژیم استاندارد محسوب میشوند. این گروه آنتی بیوتیکی شامل سیپروفلوکساسین، افلوکساسین، گاتی فلوکساسین، لوفلوکساسین، موکسی فلوکساسین و... میباشد، که از میان آنها موکسی فلوکساسین و لوفلوکساسین بیشترین فعالیت را داشته وفعالیت بالاتری نسبت به افلوکساسین دارند اما افلوکساسین ایمنی بالاتری دارد همچنین اسپارافلوکساسین نسبت به افلوکساسین و سیپروفلوکساسین فعالتر است و مقاومت آن نسبت به آنها کمتر میباشد. نتیجه گیری فلوروکویینون ها، به عنوان آنتی بیوتیکی مناسب در درمان MDR-TB و همچنین جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک های خط اول در رژیم استاندارد محسوب میشوند.کلیدواژه ها
فلوروکویینون ها, مقاومت آنتی بیوتیکی, MDR-TB, خط دوم درمان سلاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.