میزان موفقیت احیای قلبی-ریوی و ارتباط آن با شیفت کاری پرسنل در اورژانس و بخش ها
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 60، شماره: 4
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 410
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MJMS-60-4_004
تاریخ نمایه سازی: 26 اردیبهشت 1398
چکیده مقاله:
مقدمه
عملیات احیای قلبی-ریوی[1] مداخلهای فوری درجلوگیری از مرگ یا به تعویق انداختن آن در فردی است که به طور ناگهانی دچار ایست قلبی-ریوی شده است. حاضر مطالعه به منظور بررسی میزان موفقیت احیای قلبی-ریوی و ارتباط آن با شیفت کاری پرسنل در اورژانس و بخشها انجام شد.
روش کار
در این مطالعه تحلیلی-مقطعی از مهر تا اسفند1395 تعداد 199 نفر از بیمارانی که در اورژانس و بخشهای بیمارستانهای علی بن ابیطالب(ع) و خاتم الانبیاء(ص) زاهدان دچار ایست قلبی-ریوی شدند و تحت احیای قلبی-ریوی قرار گرفتند، به روش دردسترس مورد بررسی قرار گرفتند.سپس اطلاعات بیمار توسط چک لیست محقق ساخته و با استفاده از پرونده بالینی جمع آوری،و جهت تجزیه و تحلیل وارد نرم افزار SPSS شد. آنالیز داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های کای-دو و آزمون تی انجام شد.
نتایج
نتیجه 7/36% از موارد احیای قلبی-ریوی انجام شده موفقیتآمیز بود. بر اساس یافتهها میانگین سن بیماران 6/43 سال بود. همچنین 3/50% از افراد مورد مطالعه مرد بودند. 2/41% از موارد احیای قلبی-ریوی در شیفت صبح اتفاق افتاد که رابطه معنیداری با نتیجهاحیای قلبی-ریوی نداشت (72/0=p). همچنین 6/28% از کل بیماران قبل از احیای قلبی-ریوی اینتوبه بودند که 9/69% از افرادیکه احیای قلبی-ریوی ناموفق داشتند قبل از انجام احیا اینتوبه نبودند.
نتیجهگیری
نتایج این مطالعه نشان دادمیزان موفقیتاحیای قلبی-ریوی تاحدودی بالاتر از سایر مطالعات انجام شده در ایران میباشد؛ باوجود اینکه انتظار میرفت وضعیت اینتوبیشن بیمار پیش از احیای قلبی-ریوی و فاصله زمانی ایست قلبی-ریوی تا شروع احیای قلبی-ریوی نقش مهمی در نتیجهی احیای قلبی-ریوی داشته باشند اما رابطه معنی داری بین آنها مشاهده نشد که احتمال میرود به علت عدم ثبت دقیق اطلاعات موجود در پروندهها باشد؛پیشنهاد میشود مسیولین ذیربط به منظور ثبت دقیق اطلاعات توسط پرسنل محترم بیمارستانها برای استفاده در پژوهشهای بعدی، تدابیر لازم را بیاندیشند.
[1] CPR
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اطهره نذری پنجکی
دانشجوی کارشناسی هوشبری، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران.
نرگس سالاری
دانشجوی کارشناسی هوشبری، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران.
معصوم خوش فطرت
استادیار بیهوشی، دپارتمان بیهوشی و مراقبت های ویژه، بیمارستان خاتم الانبیاء(ص)، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران.
مهری محمودی
کارشناس آزمایشگاه جنین شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیمارستان مهدیه