بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد پزشکان متخصص غیر روانپزشک نسبت به درمان های دارویی روانپزشکی، شهر زاهدان، سال 1396

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 61، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MJMS-61-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 325
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد داوود محبی

استادیار گروه روانپزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

نرجس سرگلزایی

استادیار گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

جعفر سارانی یازتپه

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی،دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی زاهدان،زاهدان،ایران.

چکیده

مقدمه انگ زدن به بیماران روانی یکی از مشلات بزرگ آن‎ها می‎باشد که تشخیص و درمان به موقع این بیماران را دچار چالش و محدودیت می کند. بنابراین بررسی نگرش و آگاهی و عملکرد پزشکان متخصص غیر روانپزشک در زمینه درمان های روانپزشکی، به عنوان اولین سطح مراجعه بیماران از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد. روش کار  مطالعه حاضر از نوع توصیفی مقطعی می3باشد. حجم نمونه به صورت سرشماری و شامل تمامی متخصصین غیر روانپزشک کلینیکال شهر زاهدان در سال 1396 بود. روش گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته ارزیابی آگاهی، نگرش و رفتار بود. برای تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات گردآوری شده از آزمون‎های کای دو ( K2) و  T استفاده شد. نتایج  تعداد 100 نفراز متخصصین بالینی غیر روانپزشک در دو گروه داخلی و جراحی در این پژوهش مشارکت داشتند. میانگین نمره ی سطح آگاهی نسبت به درمان های دارویی روانپزشکی 42 بوده است (در محدوده ی خوب)، میانگین نمره ی سطح نگرش 27 بوده است (در محدوده ی نگرش مثبت)، میانگین نمره ی نوع عملکرد 24 بوده است (در محدوده ی عملکرد خوب). تفاوتی ازنظر نوع تخصص، سن و جنس آزمودنی ها و مدت زمان فعالیت بالینی در نتایج به دست نیامد. فقط ازنظر عضویت یا عدم عضویت هییت علمی دانشگاه تفاوت معنی داری نشان داد (P< 0/05) که در گروه اعضای هییت علمی از نمرات بالاتری در زمینه آگاهی، نگرش و رفتار نسبت به درمان های روانپزشکی حاصل شد. نتیجه گیری  پزشکان متخصص غیر روانپزشک درمجموع از سطح آگاهی، نگرش و عملکرد خوبی نسبت به درمان های دارویی روانپزشکی برخوردارند و سطح آگاهی اعضای هییت علمی بالاتر از سایر شرکت کنندگان بوده است. لزوم گسترش برنامه های بازآموزی بیشتر احساس می شود.

کلیدواژه ها

درمان های دارویی روانپزشکی, بیماران روانی, نگرش, متخصصین غیر روانپزشک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.