بررسی کارآیی عصاره دانه مورینگا پرگرینا (Moringa Peregrina) در حذف سدیم لوریل اتر سولفات از محیط های آبی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_2137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 648
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم علی قارداشی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

عمید خسروی سامانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران محیط زیست، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

مریم میرآبی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

آلاینده های نوظهور در جوامع بشری امروز یک مشکل رو به افزایش است. این آلاینده ها معمولا شناسایی و پایش نمی شوند و در طول فرآیند های متعارف تصفیه خانه ها به درستی حذف نمی شوند درنتیجه وارد آب های سطحی می شوند و خطراتی را برای انسان و محیط زیست ایجاد میکنند. یکی از بزرگترین آلاینده های نوظهور در جهان مواد فعال سطحی یا همان سورفکتانت ها هستند. سدیم لوریل اتر سولفات از معروف ترین و پرکاربردترین این مواد هستند. در این مطالعه از عصاره دانه مورینگا پرگرینا به عنوان منعقدکننده طبیعی برای حذف این آلاینده استفاده شد. در پژوهش حاضر به بررسی اثرات 4 فاکتور، غلظت اولیه سورفکتانت، غلظت منعقد کننده، زمان و سرعت اختلاط بر روی حذف این سورفکتانت در فرآیند انعقاد و لخته سازی پرداخته شد یافته ها نشان داد که دو فاکتور سرعت و زمان اختلال تاثیری بر راندمان حذف آلاینده نداشت؛ و با افزایش غلظت منعقد کننده تا میزان 550 ppm، راندمان حذف افزایش یافت و به 73 درصد رسید. همچنین با افزایش غلظت اولیه سورفکتانت تا میزان 75 ppm، راندمان حذف رشد پیدا کرد و به 69 درصد رسید. در پایان با استفاده از نرم افزار Design Expert و با بهینه کردن مقادیر این 4 فاکتور بیشترین میزان حذف 73.42 درصد شد. در نتیجه عصاره دانه مورینگا پرگرینا، گیاه بومی ایران، می تواند به عنوان معقد کننده ی طبیعی، موثر و ارزان مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

آلاینده های نوظهور، سدیم لوریل اتر سولفات، منعقد کننده طبیعی، مورینگا پرگرینا، سورفکتانت آنیونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.