مدلسازی احتمال حضور گونه بومی و کم نهاده انجیر در فضای سبز شهرهای خراسان بزرگ
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM01_2135
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 557
نویسندگان
استادیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد،
استادیار گروه گیاهان زینتی، پژوهشکده علوم گیاهی، دانشگاه فردوسی مشهد،
استادیار گروه گیاهان زینتی، پژوهشکده علوم گیاهی، دانشگاه فردوسی مشهد،
چکیده
امروز یکی از مشکلات توسعه فضای سبز، بحران کم آبی است و باید سیاست های توسعه فضای سبز در راستای استفاده از فضای سبز کم نهاده که متناسب با اقلیم منطقه باشد تعیین گردد تا نیز به آبیاری را به حداقل ممکن برساند. بر اساس تنوع بالای پوشش گیاهی بومی در کشور ایران گونه های کم نهاده بسیاری وجود دارند که می توانند با توجه به اقلیم منطقه بدون نیاز به نهاده خاص کاشت شوند. از این جمله می توان گونه انجیر (Ficus carica) را نام برد. براین اساس در مطالعه حاضر از نرم افزار Mod Eco برای مدلسازی احتمال حضور گونه کم نهاد انجیر در استان خراسان بزرگ استفاده شد. برای این مدلسازی از نقشه های اقلیمی برای شبیه سازی آشیان اکولوژیک گونه مورد مطالعه استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد که گونه انجیر متناسب با اقلیمی محلی استان خراسان می تواند در بعضی از شهرهای این منطقه کاشت شود و نیازی به آبیاری و صرف منابع نداشته باشد. نتایج حاضر همچنین نشان داد که 30 درصد استان خراسان برای کاشت این گونه مناسب است که شامل شهرستان های اسفراین، بجنورد، فاروج، شیروان، و آشخانه در استان خراسان شمالی و نیشابور، چناران، درگز، قوچان، تربت جام، مشهد، سرخس وکلات در استان خراسان رضوی می باشدکلیدواژه ها
پوشش گیاهی، زیستگاه، مدلسازی، Mod Ecoمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.