بررسی تاثیر مسابقات و جوایز معماری در ارتقاء ذایقه عمومی با مطالعه ای بر شهر کرج
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM01_2119
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 499
نویسندگان
مدرس مدعو گروه معماری، واحد هشتگرد، دانشگاه آزاد اسلامی، هشتگرد، ایران.
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت، موسسه آموزش عالی معماری و هنر پارس، تهران، ایران
چکیده
بررسی و شناخت ذایقه و سطح سلیقه ی عمومی مسیله ای پراهمیت است که هم در تیوری و هم در اقتصاد حوزه های مرتبط نقشی کلیدی ایفا می کند. این امر در حوزه هایی چون موسیقی و مد از چنان اهمیتی برخوردار است که صاحبان صنایع را هر ساله وادار به پرداخت هزینه های هنگفت جهت شناسایی یا پیش بینی سلیقه عمومی جامعه می نماید. در ایران اما نه تنها به طور مشخص تحلیلی صورت نمی گیرد، بلکه باید گفت که اگر هم توجهی به این مقوله صورت بگیرد، حوزه ی معماری از این بحث مستثنا است. بررسی های ابتدایی در این پژوهش نشان می دهد که سطح سلیقه عمومی و ذایقه ی بصری جامعه، بیش از آنکه تحت تاثیر آثار هنرمندان و حرفه مندان، جریانات هنری و یا موج های تخصصی باشد؛ به طور مستقیم با منابع قدرت، بنگاه های اقتصادی و البته موج های زودگذر اجتماعی در ارتباط است. از پیش فرض های این پژوهش این است که در میان عوامل تاثیرگذار در کیفیت ذایقه عمومی، مسابقات و جوایز معماری و به طور کلی رویدادهای فرهنگی و تخصصی در این زمینه می توانند نقش مهمی در انتقال تجربیات و یا آموزش اقشار گوناگون جامعه ایفا نمایند. پژوهش پیش رو قصد دارد تا با مرور آراء و نظرات فیلسوفان و جامعه شناسانی چون کانت، هگل، بوردیو و وبر در خصوص زیبایی شناسی و سلیقه عمومی؛ و تطبیق این آراء با یافته هایی که طی گفت وگو با متخصصین حوزه معماری و کاوش در رویدادهای صورت گرفته و نتایج این رویدادها؛ میزان تاثیرگذاری و یا چگونگی اثرگذاری رخدادهای معماری در ارتقاء سطح ذایقه ی عمومی را بررسی نماید. این پژوهش با مطالعه ای بر شهر کرج، به دلیل امکان تعمیم پذیری این کلان شهر نوپا به جوامع آماری بزرگ تر در شاخه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی صورت گرفته است.کلیدواژه ها
سلیقه، ذایقه عمومی، سلیقه مشروع، مسابقات معماری، جوایز معماری، رسانه معماریمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.