سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: CAUM01_2114
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 91
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تاثیر نمادهای شهر اسلامی در درک زیبایی
چکیده مقاله:
زیبایی شناسی اسلامی بر محور توحید و همه سویی و بی سویی ذات اقدس الهی قرار دارد. مطابق با آیات و روایات اسلامی هر پدیده ای بر روان بیننده اش تاثیرگذار است، از این رو هرچه پدیده ها حاوی ارزش و معانی و مفاهیم الهی باشند اصالتا زیبایی الهی در آن ها متبلور شده و مایه رشد و سعادت بیننده، و هرچه از میزان این ارزش ها و معانی و مفاهیم کاسته شود به همان میزان نیز فاقد زیبایی و مایه سقوط خواهند بود. اصالت پدیده ها و نمادهای شهر اسلامی به ذات اقدس الهی منتهی می شود، توجه به اصالت مبدا و منشا ایده ها در خلق پدیده ها و نمادها توسط معماران کمتر به چشم می خورد و بیش تر پدیده ها و نمادها مبتنی بر امیال و هواهای نفسانی شکل می گیرند که فاقد زیبایی های ذاتی هستند، بنابراین آشنایی با زیبایی شناسی اسلامی و بررسی تاثیر نمادهای شهر اسلامی در زیبایی شناسی، دارای اهمیت می باشد. هدف از این مقاله بررسی تاثیر نگریستن به نمادهای شهر اسلامی و ادراک زیبایی حاصل از آن می باشد. روش تحقیق در مقاله حاضر به شیوه توصیفی- تحلیلی و با بهره گیری از منابع اسنادی می باشد. از اهم منابع مورد استفاده جهت نیل به هدف مقاله می توان به فایل های صوتی دروس خارج فقه شهرسازی آیت ا... محسن اراکی، آثار شهید مرتضی مطهری، آثار علامه محمدتقی جعفری و... اشاره نمود. ساختار مقاله به گونه ای است که پس از آشنایی با تعاریف زیبایی و انواع آن، درک و مفهوم زیبایی شناسی، به شرح ویژگی و نمادهای شهر اسلامی و اثرات نگاه به نمادها پرداخته شده است. نتایج این مقاله حاکی از آن است که زیبایی اسلامی، زیبایی ای الهی است؛ و شهر اسلامی که تجلی گاه توحید می باشد باید همواره یاد خدا را در ساختار خود تداعی کند و نمادهای آن منعکس کننده زیبایی الهی باشد، بنابراین معماران اسلامی باید به صورتی هنرمندانه مفاهیم معنوی و صفات الهی را در آثار خود منعکس کنند تا زیبا جلوه نمایند.
کلیدواژه ها:
زيبايي، زيبايي شناسي، نگاه، نماد، شهر اسلامي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/847979/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ملکی، هومن و قدس نبوی، سید سهیل و سروری، هادی،1397،تاثیر نمادهای شهر اسلامی در درک زیبایی،کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/847979
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، ملکی، هومن؛ سید سهیل قدس نبوی و هادی سروری)
برای بار دوم به بعد: (1397، ملکی؛ قدس نبوی و سروری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- اثرات تکنولوژی بام سبزدر طراحی مجتمع تجاری -تفریحی طبیعت گرا
- کاربرد ارزیابی راهبردی زیست محیطی در طرح توسعه شهری در ترکیه
- نقش حضور آب در ایجاد احساس آرامش ساکنین خانه های سنتی ایران
- امنیت شهرهای مرزی و ابعاد ژئوپلیتیکی
- تحلیل فضایی مکانی بیمارستان ها در کلان شهر مشهد با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.