سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: CAUM01_1974
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 335
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نقش ظرفیت سازی نهادی در الگوهای بازآفرینی فرهنگ محور با تاکید بر توسعه پایدار شهری
چکیده مقاله:
فضای شهری بستر تعاملات فرهنگی و زندگی شهری نماد و تجسم کالبد فرهنگی است. اخیرا، تاکیدات فرهنگی، به عنوان اصلی ترین رویکرد در بازآفرینی شهری، سبب رونق شهری و حرکت به سمت فعالیت های خلاق فرهنگی در جهت پیشرفت های اقتصادی و اجتماعی، گردیده است. بازآفرینی بر مبنای فرهنگ، به یکی از رایج ترین رویکردهای بازآفرینی در بسیاری از شهرهای دنیا تبدیل شده است. این در حالی است که با گذشت چند دهه از تجربه بازآفرینی در شهرهای ایران، این رویکرد، عمدتا بر مبنای مرمت و بازسازی کالبدی مناطق فرسوده قرار دارد و با وجود منابع غنی فرهنگی، بهره برداری از این منابع به عنوان نیروی محرک بازآفرینی، کمتر مورد توجه برنامه ریزان و سیاستگذاران شهری قرار گرفته است. سازمان های مردم نهاد، می توانند به گسترش فضای عمومی در جامعه کمک کنند و به جزیی از پارادایم توسعه در جامعه تبدیل شوند؛ فضای اعتماد عمومی در جامعه را گسترش و به کوچک شدن دولت یا (شهرداری)، کمک نمایند. در واقع این سازمانها، قادرند با همسو سازی مردم، به شهرداری ها یاری رسانند و نیز موجب اجرای برنامه های متناسب با نیازهای شهروندان گردند. این پژوهش از حیث هدف بنیادی و دارای رویکرد توصیفی و مبتنی بر مطالعه داده های پایه ای است و می کوشد با پاسخگویی به نقش فرهنگ در بازآفرینی شهری، به بیان تاثیر مثبت سازمان های مردم نهاد در این نوع بازآفرینی، با نگاهی یکپارچه نگر، ضمن ظرفیت سازی نهادی و تاکید بر الگوهای تولید و مصرف فرهنگی، در مکان های با ظرفیت های بالا برای بالفعل کردن خلاقیت از طریق ایجاد تعاملات بین همه اقشار تلاش نموده و در راستای توسعه پایدار اقدام به توسعه در شهرها نماید. نتایج نشان می دهد، که نقش تشکل های مردمی در تمامی حوزه های اجتماعی و فرهنگی کالبدی شهر، انکار ناپذیر است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا CAUM01_1974 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/847840/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:گلچینی، سحر و خضرنژاد، پخشان،1397،نقش ظرفیت سازی نهادی در الگوهای بازآفرینی فرهنگ محور با تاکید بر توسعه پایدار شهری،کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران،تهران،https://civilica.com/doc/847840
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، گلچینی، سحر؛ پخشان خضرنژاد)
برای بار دوم به بعد: (1397، گلچینی؛ خضرنژاد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- چشم انداز شهرهای تاریخی (مطالعه موردی: بافت تاریخی، فرهنگی شهر جاجرم)
- به سوی تعریف شهر اسلامی پایدار
- نگاه فلاسفه مسلمان به آرمان شهر اسلامی
- طراحی و احیای محیط طبیعی رود دره شهرتهران با عنوان باغ موزه طبیعت نمونه موردی رود دره کلکچال
- حق حضور در شهر عدالت محور: واکاوی نظری بر دیدگاه های دیوید هاروی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- شناسایی و تاثیر مولفه های تعاملات اجتماعی بر شاخصه های فرمی و عملکردی در طراحی مراکز فرهنگی
- جایگاه فضای سبز شهری در راستای اهداف توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر کرج)
- ارزیابی مولفه های موثر بر موفقیت پارک های علم و فناوری در پایداری زیست محیطی
- امنیت کالبدی با تکیه بر معماری بومی ایران در هنگامه بحرانهای طبیعی (اسکان موقت پس از زلزله)
- نقش پیاده رو ها در سرزندگی و تعاملات اجتماعی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.