الگو، راه حل نظام بخش طراحی مجموعه گردشگری (مطالعه موردی: شهر ساحلی رویان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_1957
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسمعیل مهدوی

کارشناس ارشد طراحی شهری، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران

بهزاد وثیق

عضو هییت علمی، استادیار گروه معماری و طراحی شهری، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران

کوروش عطاریان

عضو هیت علمی، استادیار گروه معماری و طراحی شهری، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران

چکیده

الگوها، راه حلی هستند که جوامع بشری برای تعادل بخشی در زمینهای مشترک و جهت ویرایش محیط، مبتنی بر زمینه ساخت، به کار می برند. از این رو بررسی و شناسایی آنها میتواند به عنوان میراث ناملموس مورد توجه باشد. مفهوم الگو در دوره معاصر در معرض آسیبهای شکلی و کارکردی شد که در پی آن شهرها در کالبد و سیما دچار آشفتگی بیانی و هویتی شدند وگردشگران با شهرهای بیهویت با عناصر تکراری و گرته برداری شده از جوامع خارج از حوزه پیدایش الگو، مواجه اند. این مطلب باعث کاهش در بازدید و افت صنعت گردشگری شده است. در این رابطه، پژوهش حاضر در راستای ارتقای کیفیت گردشگری شهرهای ساحلی، و در این تحقیق شهر رویان، در پی بازشناسی الگوهایی است که در بین افراد جامعه و فرهنگ مشترک بودند. روش پژوهش به صورت نمونه موردی و توصیفی-تحلیلی از طریق مطالعات کتابخانه ای و مطالعات میدانی و با بهرهگیری از نرمافزار Excel 2016 جهت تحلیل داده های آماری میباشد. لذا؛ ابتدا به صورت مشاهده، مسایل (نیروها) در شهر شناسایی و برای حل مسایل از گردشگران با توجه به سه اصل بنیانی کشف الگو، مصاحبهای صورت و پس از تدقیق سازی، الگوها تدوین گردید. جهت انتخاب واژگان (الگوها) برای ساخت جمله (مجموعه گردشگری) از تکنیک فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP استفاده شد. برای این امر دو نوع پرسشنامه تهیه و از گردشگران در گروههای مختلف نظرسنجی شد. الگوهای تدوین شده با توجه به مسایل، مورد ارزیابی قرار گرفتند، و اولویت گردشگران برای حل مسایل شهر مقصد مشخص تا مبنایی برای انتخاب الگوها برای طراحی سایت گردشگری گردند. با تحلیل مطالعات انجام شده مشخص گردید که ساختار شهرهای ساحلی می تواند از طریق تعامل با گردشگران و ارزیابی نظراتشان از الگوهای بومی ساخت، شکل گیرد؛ که علاوه بر نمایش هویت بومی منطقه، این واژگان محلی زبان مشترک ساخت (الگوها) دوباره در جریان ساخت بکار گرفته شوند.

کلیدواژه ها

الگو، گردشگری، شهرهای ساحلی، فرآیند تحلیل سلسه مراتبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.