بررسی تغییرات توسعه شهر لیکک با استفاده از تصاویر تاریخیGoogle Earth

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_1920
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن آرمین

استادیار، گروه مهندسی منابع طبیعی و پژوهشکده منابع طبیعی و زیست محیطی دانشگاه یاسوج

وجیهه قربان نیا خیبری

دانش آموخته دکتری علوم و مهندسی محیط زیست دانشگاه ملایر

الهه عظیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه یزد

چکیده

دسترسی به آمار و اطلاعات بروز و بهنگام و آگاهی از روند تغییرات شهری از عوامل کلیدی در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها برای مدیران شهری است که این امر با کاربرد فرایند آشکارسازی تغییرات میسر خواهد شد. در این پژوهش تغییرات توسعه شهر لیکک در استان کهگیلویه و بویراحمد با استفاده از تصاویر تاریخی Google Earth مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. نتایج مطالعه نشان داد که مساحت شهر لیکک در سال های 2003، 2011 و 2016 به ترتیب 216، 1/329 و 356 هکتار است. ملاحظه می شود که در دوره زمانی 8 ساله (از سال 2003 تا 2011) که همزمان با اعلام لیکک در سال 2005 به عنوان شهر بوده است، رشد قابل ملاحظه ای در شهر صورت گرفته به طوری که مساحت شهر از 216 هکتار به 329 هکتار رسید. با توجه به فقر نسبی و حتی فقر مطلق در بعضی از مناطق شهرستان بهمیی، بعد از اعلام لیکک به عنوان شهر و فراهم شدن حداقل امکانات و رفاه نسبی در شهر، مهاجرت بی سابقه ای از روستاهای اطراف به سمت شهر صورت گرفت. مردمی که از روستاهای اطراف به سمت شهر مهاجرت کردند، عمدتا دارای شغل کشاورزی و دامداری بودند، اگر چه در رفاه نبودند ولی به هر حال حداقل درآمدی داشتند و روزگار می گذراندند. مهاجرین به امید داشتن شغلی بهتر و رفاهی بهتر به شهر آمدند ولی بعد از گذشت چند سال نه تنها شغلی بهتر فراهم نشد بلکه حتی از داشتن آب و هوایی مطلوب هم محروم شدند و همه امیدشان به یاس تبدیل شد و ملاحظه می-شود که در یک دوره 5 ساله یعنی از سال 2011 تا 2016، مساحت شهر فقط 27 هکتار توسعه پیدا کرد. به دلیل عدم توسعه زیرساخت های شهرنشینی و متاثر شدن شهر لیکک از پدیده ریزگردها و مشکلات زیست محیطی، به نظر می رسد که در آینده نه تنها شهر رشد چندانی نخواهد داشت بلکه شاهد مهاجرت معکوس نیز خواهیم بود.

کلیدواژه ها

تغییرات، توسعه، تصاویر تاریخی، Google Earth، لیکک.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.