بررسی مشکلات و موانع عدم جذب گردشگر و راهکارهای افزایش آن مطالعه موردی: شهر شیراز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_1855
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 466
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز داودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز،

مجید رحیمی

استادیار گروه شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم،

چکیده

توسعه روزافزون گردشگری به هماه گسترش مفاهیم توسعه پایدار در اواخر دهه 1980 میلادی منجر به شکل گیری مفهوم توسعه پایدار گردشگری در نواحی شهری گردید و توجه به رویکردهای مربوط به پایداری در راس برنامه های ربوط به توسعه گردشگری قرار گرفت. پایداری صنعت گردشگری امروز به عنوان رویکردی بنیادین جهت توسعه فعالیت های مربوط به این صنعت، به گونه ای که بدون تخریب محیط زیست باشد مورد پذیرش عام قرار گرفته است. در همین راستا شناسایی عوامل و موانع گردشگری و ارایه راهکارهای افزایش توسعه گردشگری می تواند سنگ بنای اولیه تحقق پایداری در فعالیت های گردشگری باشد. نوع تحقیق کاربردی و روش تحقیق به صورت توصیفی-تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات هم به صورت میدانی و کتابخانه ای می باشد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و مدل swot و تحلیل عاملی استفاده شده است. بررسی یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده نشان دهنده شاخص افزایش توجه دولت به برنامه ریزی و سرمایه گذاری در بخشهای مختلف توریسم منطقه دارای بالاترین نمره نهایی فرصت می باشد. همچنین شاخص عدم توحه به از بین رفتن درختان و پوشش گیاهی و آثار تخریبی آن بر زمینها بالاترین نمره نهایی تهدید را دارا می باشد. بررسی جداول نشان می دهد مولفه وجود انواع جاذبه ها و چشم انداز های طبیعی منحصر به فرد به عنوان مهمترین نقطه قوت و مولفه داشتن محیط آرام و بدون سر و صدا به خصوص برای شهرنشینان جهت استراحت کم اهمیت ترین نقطه قوت این منطقه است. همچنین مولفه نامناسب بودن و عدم کفایت تسهیلات اقامتی، رفاهی، بهداشتی و خدماتی در اولویت اول نقاط ضعف و مولفه تعارض و تفاوت میان فرهنگ گردشگران و مردم منطقه به عنوان اخرین اولویت در نقاط ضعف جهت توسعه توریسم مورد شناسایی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

گردشگری شهری، جاذبه های گردشگری، گردشگری پایدار، آسیب شناسی گردشگری، مدل سوات (SWOT)، شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.