الگوسازی استفاد از انرژی های طبیعی ساختمانهای سنتی ایران در مدیریت شهری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_1757
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه منتظری هدش

مدرس معماری مرکز آموزش عالی فنی دختران حضرت رقیه(س)دانشجوارشدمعماری

چکیده

کنترل و بهینه سازی مصرف انرژ موضوعی است که ازگذشته های دور مبذول توجه معماران و طراحان ایرانی واقع شده است بهره وری ازعناصرمعماری با رویکرد اقلیمی دربناهای تاریخی باوضوح هرچه بیشتر به چشم میخورد معماری کویری ایران بابکارگیری عناصرکالبدی و اجرایی کردن اصول و روشهایی مصداق بارزی ازبهره گیری ازپتانسیل های محیطی است تاموجبات آسایش و راحتی زندگی انسان کویری را فراهم آورند این مسیله بابکارگیری عناصرمعماری همچون بادگیر حیاط مرکزی گودال باغچه حوضخانه شبستان و.... دراقلیم گرم و خشک ایران مورداهمیت قرارگرفته است . این مقاله تلاش میکند تا با بررسی نقش بگارگیری عناصری که نامبرده شد در معماری گذشته وتاثیر پدیری آن در ایجاد انرژی های سرمایشی و گرمایشی و همچنین تهویه مطبوع در اقلیم گرم و خشک ، همچنین چگونگی الگو گرفتن از آنها در بناهای جدید را بررسی کند امروزه بیشترین و مهمترین انرژی قابل دسترس در اقلیم گرم و خشک انرژی خورشید می باشد. و میتوان با الگو گرفتن از سیستمهای عناصرمعماری گذشته و استفاده از آن ساختمانهای مدرن نیز به نتیجه مظلوب رسید. /

کلیدواژه ها

یزد/ انرژی خورشیدی/ اقلیم گرم و خشک/ گودال باغچه/ بادگیر/

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.