تاثیر پارامترهای فرمی بر میزان مصرف انرژی در بلوک های شهری اهواز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_1660
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده فاطمه غرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران.

هانیه صنایعیان

استادیار دانشکده معماری و شهر سازی، دانشگاه علم و صنعت ایران، مدیر آزمایشگاه محیط و ساختمان-

چکیده

با توجه به تاثیر اقلیم بر معماری به ویژه در کشور ایران که شرایط اقلیمی خاص در آن مشهود است، لزوم توجه به ساخت و سازهای مطابق با اصول معماری همساز با اقلیم در راستای استفاده بهینه از منابع طبیعی موجود و بهینه تر کردن ساختمان در میزان مصرف انرژی از اهمیت خاصی برخوردار است. با توجه به اهمیت میزان مصرف انرژی در ساختمان های مسکونی بررسی نیازها و معضلات اقلیمی اهواز در زمینه معماری مسکونی، به ارزیابی پیشنه ادبیات موضوع پرداخته شد. پس از مرور ادبیات، عوامل و شاخص های اصلی تاثیر گذار بر مصرف انرژی و رفتار حرارتی بنا در مقایس بلوک شهری و بنا، پارامترهای اصلی در طراحی بهینه ساختمان بدست آمد. سپس به بررسی و ارزیابی میزان مصرف انرژی بنا در مقیاس بلوک شهری پرداخته شد، زیرا نمی توان بنا را به صورت تک در مقیاس شهری مورد ارزیابی قرار داد و همسایگی ها نقش عمده و مستقیم در رفتار حرارتی بنا و میزان مصرف انرژی ساختمان ها دارند. با توجه به شاخص های بررسی شده، پژوهش حاضر بر روی پارامترهای فرمی از زیر مجموعه سیستم های خورشیدی غیر فعال متمرکز شده است. پارامترهای فرمی به دو بخش پارامترهای فرمی در مقیاس بلوک شهری و پارامترهای فرمی در مقیاس بنا بررسی شدند. این شاخص ها و پارامترها در 8 مدل بلوک شهری اعمال شدند، سپس توسط نرم افزار Sketchup به مقایسه بیشترین سایه اندازی در بین فرم های بلوک شهری پرداخته شد، 3 فرم از بین 8 مدل مشخص شد، در ادامه 3 مدل در 3 جهت گیری متفاوت با پوسته های متفاوت وارد نرم افزار DesignBuilder شدند. شبیه سازی انرژی، فاکتورهای آسایش حرارتی برای تمام ماه ها در یک سال برای هر مدل انجام شده است. در نهایت نتایج حاصل شده نشان داد که جهت گیری و نحوه ی همسایگی بلوک ها تاثیر بیشتری نسبت به پوسته ساختمان بر روی رفتار حرارتی و میزان مصرف انرژی دارد.

کلیدواژه ها

بلوک شهری، انرژی خورشیدی، مصرف انرژی، پارامترهای فرمی، اهواز.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.