تاثیر تکنولوژی سرعت بر طراحی معماری ایستگاه های راه آهن در ایران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM01_1603
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 676
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری و مرمت، دانشکده عمران، هنر و معماری ، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
دانشیار، گروه معماری، دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
استادیار، گروه معماری و مرمت، دانشکده عمران، هنر و معماری ، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
چکیده
امروزه یکی از راه های دستیابی به آسایش و رفاه در کوتاه ترین زمان، استفاده از تکنولوژی در حوزه های مختلف از جمله معماری و شهرسازی است. شاید بتوان گفت که پیشرفت انسان در زندگی بدون تکنولوژی میسر نیست، همچنین استفاده از تکنولوژی، تامین رفاه و آسایش را می تواند به همراه داشته باشد. یکی از مهم ترین کاربردهای تکنولوژی در زندگی روزمره در لوازم حمل و نقل و مسافرت می باشد. در بحث تغییر و تحول تکنولوژی، سرعت می تواند به عنوان شاخصی کلیدی تلقی گردد، حمل و نقل نیز از این قاعده مستثنی نبوده، به نحوی که شاخص سرعت در ناوگان حمل و نقل ریلی نقش بسزایی در کمیت های اقتصادی و همچنین کیفیت فرهنگی و اجتماعی دارا می باشد. توجه به شاخص های سرعت و زمان و به کارگیری آن ها با هدف بهبود کیفیت زندگی در حوزه های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی و دستیابی به عوامل معماری تاثیرگذار در قالب طراحی معماری و شهرسازی، می تواند نقش به سزایی در رسیدن به این مهم را ایفا کند. پژوهش حاضر بر آن است ضمن معرفی و بررسی فناوری نوین، چگونگی و میزان تاثیرات دو عامل سرعت و زمان در بهبود عوامل محیطی و نیازهای کاربران ساختمان در حوزه طراحی معماری مورد بررسی قرار گیرد. در این نوشتار با رویکرد توصیفی_تحلیلی، ابتدا برخی مفاهیم و نحوه ادراک آن ها مورد بررسی قرار می گیرد. در ادامه برخی از مهم ترین انگاره های مطرح در این خصوص از سوی متخصصین و صاحب نظران معماری و شهرسازی تجزیه و تحلیل شده، تا در انتها بر اساس تعاریف ارایه شده، دسته بندی جامعی از این حوزه ها تحقق پذیرد.کلیدواژه ها
سرعت، زمان، تکنولوژی، حرکت، طراحی معماری.مقالات مرتبط جدید
- Green Infrastructure in the ۱۵ -Minute City: Ecological Resilience and Urban Sustainability
- مروری بر معماری آب انبارها ( نمونه موردی آب انبار شش بادگیر یزد)
- معماری بیونیک
- Urban Lighting and Perceptions of Safety: Impacts and Innovations
- تحلیل انرژی نهفته در چرخه عمر ساختمان با تمرکز بر اجزا، تاثیرات زیستمحیطی و راهکارهای بهینهسازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.