نقش نظارت طبیعی بر ایجاد احساس امنیت در مجتمع های مسکونی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_1600
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 372
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی هژبری ممان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران

فرهام مقدم راد

پژوهشگر دکترای مهندسی معماری، عضو هییت علمی گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، تهران، ایران

چکیده

وجود امنیت اجتماعی در فضاهای شهری همواره موردتوجه برنامه ریزان و طراحان شهری بوده است. عوامل مختلفی بر احساس امنیت شهروندان تاثیرگذارند که بابیان نظریه نیومن درزمینه امنیت در مجتمع های مسکونی نظارت طبیعی ازجمله موارد مطرح شده در عوامل اجتماعی می باشد. در بررسی شاخص های امنیت بر اساس رویکرد cpted از نظارت و مراقبت، به عنوان یکی از معیارهای ارایه شده در مولفه عملکردی پرداخته است. وجود نظریه و تیوری های مختلف در خصوص نظارت طبیعی به عنوان یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در احساس امنیت بر مجتمع های مسکونی خود نشان دهنده ضرورت بحث می باشد. در پاسخ به این مسیله که نظارت طبیعی چه نقشی بر ایجاد احساس امنیت در مجتمع های مسکونی دارد، به تامین امنیت از نوع طبیعی که یکی از مهم ترین عوامل آن نظارت می باشد وبه عنوان کم هزینه ترین و پرکاربردترین نوع تامین امنیت در مجتمع های مسکونی است اشاره گردد. پژوهش حاضر باهدف شناسایی مبانی و راهکارهایی در راستای ارتقاء نقش نظارت طبیعی بر ایجاد احساس امنیت در مجتمع های مسکونی می باشد. روش تحقیق در پژوهش حاضر از نوع کیفی و پیمایش است. نتایج حاصل از این مقاله به طور خلاصه بیانگر، نظارت عمومی برمعابر و مسیرهای دسترسی (ورودی و خروجی) رابطه معناداری بااحساس امنیت دارو با توجه به امکان نظارت مصنوعی ازجمله دوربین و...درزمینه معماری و شهرسازی باید تاحد امکان نظارت طبیعی را به عنوان کم هزینه ترین راهکار جهت تامین امنیت در نظر گرفت که امکان نظارت طبیعی از داخل ساختمان بر فضای داخلی و خارجی ساختمان با تصور اینکه فرد متجاوز خود را در معرض دیده شدن می بیند نوعی بازدارندگی ناخودآگاه است.

کلیدواژه ها

نظارت طبیعی، امنیت، احساس امنیت، مجتمع های مسکونی، بررسی های نیومن، رویکرد cpted

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.