بررسی رویکرد پایداری اکولوژیک در طراحی مجموعه های اقامتی - توریستی در راستای توسعه گردشگری
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM01_1490
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 886
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری، موسسه آموزش عالی شهریار، گروه معماری، آستارا، ایران
مدرس موسسه آموزش عالی شهریار ، گروه معماری، آستارا، ایران
مدیرگروه موسسه آموزش عالی شهریار ، گروه معماری، آستارا، ایران
چکیده
گردشگری،صنعتی گسترده ، عظیم و رو به رشد در عرصه فرهنگ و اقتصاد جهان است که به عنوان صنعتی نوپا در سال های اخیر تاثیرات زیادی بر وضیعت اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جهان داشته است..نیاز انسان به طبیعت نیازیست انکار ناپذیر، سفر در طبیعت وهم اقامت در آن و مانوس شدن با آن در ساختن روح انسان بسیار تاثیر گذار است و معماری از عوامل تعیین کنند نحوه اقامت و بی شک نحوه برخورد او در این اقامت با طبیعت است.باتوجه به رشد روز افزون گردشگری و گسترش صنعت توریسم ایجاد فضاهایی برای پاسخ گویی به این منظور و همچنین ایجاد مکان هایی مناسب برای گذراندن اوقات فراغت بیش از پیش موردتوجه قرار گرفته استباشد.طراحی مجموعه های اقامتی- توریستی تاثیر بسیاری می تواند برای جذب توریست و سهم به سزایی را در رشد و گسترش این صنعت ایفا کند.ولی با توجه به اینکه معماری و پایداری زیست محیطی دو جز تفکیک ناپذیر هستند، بی توجهی به این موضوع و مدیریت نامناسب، می تواند منجر به پیامدهای منفی زیست محیطی می شود و عواقب جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.لذا هدف این پژوهش بررسی و ارایه راهکارهایی است که بتواند در کاهش تعرضات در محیط های طبیعی و اثرات زیست محیطی موثر باشد. در این مقاله طراحی مبتنی بر رویکرد پایداری اکولوژیک و تاثیر بر توسعه صنعت گردشگری را مورد بررسی قرار می دهیم که در جهت حفاظت و ترمیم زیست بوم و اکوسیستم هاست و از سوی دیگر حفظ جذابیت های طبیعی، خود سبب جذب توریست های بیشتری می گردد. در این پژوهش طراحی اکولوژیکی نشان خواهد داد که چگونه منابع طبیعی می توانند محافظت گردند و حتی بهبود یابند آن هم درست در زمانی که منطقه ای در حال توسعه می باشد. روش این پژوهش مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای است و رویکردی توصیفی و تحلیلی دارد. در ابتدا به بازنگری مفاهیم گردشگری، توریسم پایدار، اکوتوریسم و توسعه اکولوژیک، سپس به بررسی لزوم طراحی مجتمع های اکوتوریسمی مبنی بر طراحی اکولوژیک می پردازیم. در ادامه این قسمت نیز به این نتیجه می رسیم این طراحی اکولوژیکی به جای تضاد و ناسازگاری، سبب سازگاری و هماهنگی محیط زیست و توسعه صنعت گردشگری می گردد.کلیدواژه ها
توریسم، مجموعه اقامتی توریستی، معماری اکولوژیک، توسعه پایدارمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.