سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: CAUM01_1324
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 256
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 17 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله گونه شناسی و الگویابی راهکارهای بهره وری و خودکفایی مصرف انرژی در مسکن بومی روستاهای جلگه ارومیه
چکیده مقاله:
امروزه، موضوع صرفه جویی انرژی در ساختمان، پس از غفلتی چندین ساله با توجه به نگرانی های اخیر زیست محیطی به وجود آمده در سراسر جهان، اهمیت فراوانی یافته است. رشد سرطانی شهرها به واسطه پیشرفت تکنولوژی، نیاز به انرژی را بیش از پیش مطرح نموده و با توجه به توسعه امکانات و تاثیرپذیری مناطق روستایی از شهرها، به تدریج، روال سنتی ساخت و ساز همساز با اقلیم، جای خود را به استفاده بی رویه از انرژی های برگشت ناپذیر داده است. این درحالی است که بناهای بومی و سنتی با توجه به محدودیت دسترسی به منابع انرژی، همواره بهره وری مناسبی از انرژی داشته و پس از گذشت دهه ها، این بناها می توانند الگویی برای ساخت و ساز جدید باشد. از این رو برای جلوگیری از تحولات سطحی و نابجا در بافت روستایی، می بایست به واسطه مطالعات دقیق به الگوهای مناسب و سازگار با اقلیم منطقه دست یافت. این پژوهش بیانگر روش های به کاررفته در خانه های بومی روستاهای جلگه ارومیه، از جنبه بهره وری انرژی، با توجه به اقلیم سرد منطقه می باشد. طبق شاخص های به دست آمده از مرور سابقه پژوهش، درکنار مشاهدات میدانی و مصاحبه، ضمن گونه شناسی مسکن بومی منطقه، به بررسی اقلیمی گونه ها با انتخاب نمونه های موردی پرداخته شده است. شاخص های اقلیمی تاثیرگذار را می توان در سه دسته درونی، مرزی و بیرونی در سه گونه مسکن مورد مطالعه قرار داد. با طبقه بندی عوامل دخیل ذکرشده می توان به الگوهای پایدار اقلیمی دست یافت که مناسب ترین عملکرد را در مواجهه با شداید جوی داشته و از منابع در دسترس و داشته های خود به مناسب ترین وجه ممکن سود جسته اند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا CAUM01_1324 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/847195/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:معماری، آرمین و خانمحمدی، محمدعلی و حمزه نژاد، مهدی،1397،گونه شناسی و الگویابی راهکارهای بهره وری و خودکفایی مصرف انرژی در مسکن بومی روستاهای جلگه ارومیه،کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران،تهران،https://civilica.com/doc/847195
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، معماری، آرمین؛ محمدعلی خانمحمدی و مهدی حمزه نژاد)
برای بار دوم به بعد: (1397، معماری؛ خانمحمدی و حمزه نژاد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- توسعه پایدار ارسن شهر تاریخی اصفهان با توجه به درک تمایز معنایی منظر بناهای مذهبی
- عوامل خارجی اصول ادراک بصری گشتالت در نمای خانه های سنتی قاجاری
- شکل گیری فرم در هنر و معماری براساس مبانی فرهنگی و اجتماعی منطقه تالش (با بررسی سه فرم معماری بقعه ، سقانفار و مسجد در شمال ایران )
- اصول راهبردی در طراحی مراکز خرید بر اساس مقایسه نقاط قوت و ضعف مراکز خرید مدرن و بازارهای سنتی ایرانی
- نقش مفاهیم معنوی واصول کالبدی معماری ایرانی اسلامی در طراحی باغ موزه های دفاع مقدس(مطالعه موردی باغ موزه های کرمان،همدان)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- شناسایی و تاثیر مولفه های تعاملات اجتماعی بر شاخصه های فرمی و عملکردی در طراحی مراکز فرهنگی
- جایگاه فضای سبز شهری در راستای اهداف توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر کرج)
- ارزیابی مولفه های موثر بر موفقیت پارک های علم و فناوری در پایداری زیست محیطی
- امنیت کالبدی با تکیه بر معماری بومی ایران در هنگامه بحرانهای طبیعی (اسکان موقت پس از زلزله)
- نقش پیاده رو ها در سرزندگی و تعاملات اجتماعی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
- کاربرد رنگ در فضاهای شهری متناسب با عملکرد هر فضا
- کتاب شناسی مطالعات معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.