کاهش مصرف انرژی با تاکید بر نقش عایق در بام در ساختمان ها برای قشر کم در آمد

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_1319
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مانی ظریف

کارشناسی ارشدمعماری، دانشگاه آزاد سمنان

احمد جامعی

دانشجوی دکتری معماری دانشگاه بین المللی امام خمینی

چکیده

بخش مسکن به عنوان یکی از مهمترین بخش هایی است که در همه کشورها به چشم می خورد. تامین مسکن برای قشر کم درآمد به عنوان یکی از بحرانی ترین مسایل اساسی دامن گیر بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای درحال توسعه شده است. از طرفی کاهش مصرف انرژی به عنوان یک چالش بسیار مهم مطرح می شود. و حدود 40% از این مصرف انرژی در بخش مسکن شکل میگیرد. سیاست های دولت در راستای کاهش مصرف انرژی را می توان بعضا در بالابردن هزینه های بالای حامل های انرژی در نظر گرفت که این امر میتواند برای قشرکم در آمد جامعه هزینه های سنگینی را بر بدنه خانواده ها اعمال کند. در راستای کاهش مصرف انرژی تمهیدات طراحی متنوعی مطرح شده است. حجم ساختمان به عنوان بیشترین اتلاف کننده حرارتی شناخته می شود که یک از قسمت های مهم آن می توان به بام اشاره کرد. بام ساختمان به عنوان بدنه ای از ساختمان که همواره در شبانه روز در معرض عوامل جوی و متاثر از آن است. مساحت قابل ملاحظه و رقم کلان مجموع اتلاف حرارتی پوشش های سقفی در مقیاس شهری، باعث شذه است که که این پارامتر از نظر اتلاف حرارتی حایز اهمیت باشد. پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی است که با هدف شناخت و تحلیل رفتار حرارتی بام در سه حالت با نرم افزار دیزاین بیلدر مورد مدلسازی و آنالیز قرار میگیرد. شبیه سازی انجام شده در یکی از خانه های طراحی شده برای قشر کم در آمد جامعه و در مشهد صورت گرفته است در شبیه سازی سه حالت بام درنظر گرفته شده است که حالت اول : بام بدون عایق، حالت دوم: بام با عایق هوا و حالت سوم: بام با عایق حرارتی پلی استایرن اکسترود شده است. که درنتایج حاصل بهینه ترین رفتار حرارتی بام با 14% کاهش مصرف انرژی نسبت به حالت بدون عایق، پلی استایرن اکسترود شده و سپس عایق هوا با 11% کاهش مصرف انرژی نسبت به حالت اول دارا است.

کلیدواژه ها

بام، عایق حرارتی، بهینه سازی مصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.