بررسی مولفه های موثر اقلیمی معماری سنتی منطقه ی سرد و کوهستانی در طراحی مجتمع گردشگری در همدان.

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_1299
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی اصغر شبیری معالی

عضو هییت علمی ، دپارتمان هنر و معماری، دانشکده شهید مفتح، دانشگاه فنی و حرفه ای، واحد همدان. ایران

مسعود رنگ آمیز

مدرس مدعو ، دپارتمان هنر و معماری، دانشکده شهید مفتح، دانشگاه فنی و حرفه ای، واحد همدان. ایران

چکیده

امروزه جهان با چالشی دوگانه روبه روست؛کاهش منابع انرژی و افزایش گرمای زمین از طرفی میدانیم که بزرگترین مصرف کننده انرژی ، ساختمان می باشد که به مرحله ساخت و ایجاد شرایط آسایش درفضای داخل تخصیص می یابد. با مقایسه ساختمانهای امروزی و ساختمانهای بومی در می یابیم که در معماری امروزی هدف تامین شرایط آسایش بدون درنظرگیری شرایط زیست محیطی است، این در حالیست که در معماری بومی تعیین کننده، تکنیک ساختمان سازی ، رسیدن به حداکثر شرایط آسایش با توجه به محدودیت منابع بوده و ما به سادگی نمی توانیم به شیوه این معماری بازگردیم ، چرا که متناسب با فرهنگ و شرایط آب وهوایی زمان خاص خود طراحی شده اند. در کشور ما مناطق اقلیمی متفاوت و شرایط آب و هوایی در فصول سال مختلف می باشد ، معماری سنتی راه حل ها و شیوه هایی منطقی جهت فراهم نمودن شرایط آسایش انسان را ابداع نموده است. یکی از سمبل های معماری پایدار، معماری سنتی ایرانی است که به موضوع های اکولوژیکی و کارایی انرژی، هم به لحاظ پایین بودن قیمت اولیه و هم به لحاظ پایین بودن قیمت جاری و کارکردی بنا، پاسخگو بوده است. در بررسی بناهای سنتی و بومی ، استفاده از انرژی های تجدید پذیر همچون جریان هوا ، نور ، حرارت آفتاب و در ساخت و سازها مد نظر سازندگان بوده است ، همچنین سعی شده است تا ساخت بنا کم ترین تاثیر منفی را بر محیط زیست داشته باشد. مهم ترین نکته در معماری جدید استفاده بیش از حد از انرژی های غیر قابل تجدید (فسیلی) است که علت اصلی آن استفاده از مصالح نامناسب و حمل و نقل آنها و طراحی اشتباه بنا با استفاده از وسایل گرم کننده و خنک کننده با توجه به شرایط اقلیمی است. در این پایان نامه سعی گردید با روش تحقیق توصیفی-تحلیلی ویژگی های معماری سنتی ایران در شهر همدان و اقلیم سرد بررسی شود تا بدین طریق به ارتباط معماری گذشتگان و ایده گیری از الگوهای معماری بومی این منطقه در جهت استفاده بهینه از انرژی و پایداری و استفاده صحیح نتایج به دست آمده از این الگوهای معماری که به طراحی یک مجتمع گردشگری با تاکید از الگوهای معماری بومی روستایی در این منطقه نام برده بیانجامد.

کلیدواژه ها

الگوهای اقلیمی، معماری سنتی، اقلیم سرد و کوهستانی، مجتمع گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.