آتریوم و حیاط راهکاری برای نور طبیعی و تهویه در اقلیم گرم و خشک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_1194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1041
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماء غلامی

گروه معماری، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

نرگس دهقان

گروه معماری، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران. ۲.مرکز تحقیقات افق های نوین در معماری و شهرسازی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

مسعود افرند

گروه مکانیک، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

با توجه به مصرف بالای انرژی در ساختمان ها، باید در جهت جلوگیری از مصرف سوخت های فسیلی اقدامات اساسی صورت گیرد. یکی از راه حل های مطرح شده بهره گیری از منابع تجدیدپذیر در ساختمان ها میباشد که قابلیت تولید زیاد انرژی و عدم آلودگی محیط زیست را دارند و همچنین استفاده از سیستم غیر فعال در تهویه ساختمان این مشکل را رفع می کند و گامی به سوی کاهش مصرف انرژی و آلودگی محیط زیست برمیدارد. آتریوم و حیاط ها باعث زنده شدن فضاهای داخلی از طریق ورود نور طبیعی به آن ها و ایجاد فضایی مانند خارج و ایجاد محیطی برای تعامل بیشتر افراد میشوند. هدف از پژوهش حاضر بررسی عملکرد آتریوم و حیاط به عنوان مصداقی از معماری پایداردر اقلیم گرم و خشک و شناسایی راهکارهایی جهت بهبود عملکرد آن در اقلیم مذکورمی باشد. پژوهش حاضر براساس مطالعات کتابخانه ای معتبر صورت گرفته است. پس از بررسی پیشینه تحقیق مشخص شد حیاط و آتریوم به عنوان یک خرد اقلیم می توانند علاوه بر کاهش مصرف انرژی روشنایی در ساختمان به تهویه طبیعی نیز کمک کنند و عملکرد مطلوب و بهینه ای را ارایه دهند.

کلیدواژه ها

انرژی خورشیدی، تهویه طبیعی، نور روز، حیاط مرکزی، آتریوم ، اقلیم گرم و خشک.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.