سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: CAUM01_1186
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 378
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بهبود ارتباط فضایی بیرون-درون در مدرسه ابتدایی جهت ایجاد محیط خلاقیت محور
چکیده مقاله:
ارتباط با طبیعت در دوره کودکی و تاثیر آن بر ذهن و روان کودکان به عنوان عاملی موثر در جهت شکل گیری شخصیت کودک برای رشد و پرورش خلاقیت شناخته شده است. از این رو پرداختن به محیط مدرسه به عنوان فضای آموزشی-پرورشی بنیادین در این راستا توجه بسیاری از محققین را جلب کرده است. متاسفانه در مدارس امروز کشور به دلیل کمبود سرانه فضای باز معمولا این فضاها جهت پرورش خلاقیت دانش آموزان ناکارآمد بوده و بخش اعظم فضاهای آموزشی را کلاس های درس و فضاهای بسته تشکیل می دهند و فضای بیرونی نقش آموزشی-پرورشی ایفا نمی کند. لذا این پژوهش به دنبال این است که با وجود مساله کمبود ارتباط با فضای طبیعی در فضاهای آموزشی، به بررسی تاثیر ارتباط فضایی درون-بیرون در مدرسه ابتدایی برای ایجاد محیطی خلاقیت محور بپردازد. روش تحقیق این پژوهش از نوع کیفی-توصیفی تحلیلی بوده و در این راستا مبانی نظری تحقیق بر اساس مطالعات کتابخانه ای صورت گرفته است. در ابتدا جهت یافتن مولفه های محیطی خلاقیت محور، عوامل موثر از دیدگاه صاحبنظران بررسی شد و با تجمیع اطلاعات، هفت آیتم تنوع، انعطاف پذیری، جذابیت، پیچیدگی، خوانایی، وسعت دید و امنیت به عنوان مهمترین ویژگی های کیفی محیط خلاقانه شناخته شدند. سپس با تعریف ارتباط فضایی بیرون-درون در فضای آموزشی به عنوان عاملی برای دسترسی و اتصال به فضای باز مشخصه های آن شامل ارتباط فیزیکی و بصری بین محیط درونی و بیرونی معرفی گشت. در این راستا عناصر کالبدی موثر در ارتقا ارتباط بصری شامل پنجره (نور روز) و چشم انداز و عوامل موثر در افزایش دسترسی فیزیکی شامل درب و فضای انتقالی شناسایی شدند. در گام بعدی پرسش نامه ای کیفی شامل راهکارهای مناسب در جهت ایجاد محیط خلاقانه با توجه به ویژگی های کیفی مذکور تدوین گردیده که توسط 5 متخصص تکمیل شد و در این راستا راهبردهای نهایی اصلاح و ارایه گردید که از مهمترین انها می توان به تعدد و تنوع بازشوها (پنجره سقفی-کفی و..) و چشم انداز ها و به کارگیری عناصر طبیعی در درون و بیرون برای ایجاد ارتباط بصری و تعدد و تنوع درب ها (درب های سرتاسری یا جمع شونده، دیوارهای جابه جا شونده)، وجود مفصل بین فضاها، وجود فضاهای باز در میان فضاهای بسته (آتریوم، پاسیو و...) و ایجاد فضا با قابلیت استفاده در تمام فصول (استفاده از سقف های متحرک) برای ارتقا دسترسی فیزیکی به فضای باز اشاره کرد.
کلیدواژه ها:
خلاقيت. ارتباط بيرون-درون. ارتباط بصري. ارتباط فيزيكي. مدرسه ابتدايي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/847058/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:زنجانچی، پردیس و جواهریان، مهرداد،1397،بهبود ارتباط فضایی بیرون-درون در مدرسه ابتدایی جهت ایجاد محیط خلاقیت محور،کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/847058
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، زنجانچی، پردیس؛ مهرداد جواهریان)
برای بار دوم به بعد: (1397، زنجانچی؛ جواهریان)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- شیوه های بهینه سازی نور روز و تهویه طبیعی در مدارس کلان شهر تهران
- نقش نور در شکل گیری معماری فضاهای آموزشی(مطالعه موردی: نور در مدارس ابتدایی)
- ساختمان های سبز و نقش آن در مدیریت هوشمند مصرف انرژی
- مولفه های بهره وری از نور طبیعی در طراحی مدارس
- تاثیر معماری مدرسه بر فرآیند یادگیری دانش آموزان
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.