بررسی مکانیزم های فروریزش ساختمان بلند فولادی تحت اثر تحریکات زلزله

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_1146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا رمضانی ازغندی

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

حمزه شکیب

استاد دانشگاه تربیت مدرس، تهران-

چکیده

فروریزش ساختمان ها در طول تاریخ عامل اصلی خسارات مالی و جانی فراوان بصورت مستقیم و غیر مستقیم بوده است. لذا مطالعه و شناخت دقیق فروریزش ساختمان ها تحت اثر زلزله دیدی مناسب در اختیار مهندسین قرار می دهد تا به درک بهتری در طراحی ساختمان ها در مناطق زلزله خیز دست یابند. یکی از زلزله های بسیار مهم و تاثر گذار در طول تاریخ زلزله سال 1999 کوبه در ژاپن می باشد که از رکورد ثبت شده این زلزله با شتاب حداکثر، در این مطالعه استفاده شده است. با توجه به این موضوع، در این مطالعه با استفاده از المان های تیر، پوسته ای و قابلیت حذف المان در نرم افزار المان محدود اقدام به مطالعه فروریزش ساختمانی فولادی با سیستم دوگانه مهاربندی؛ طراحی شده براساس آیین نامه بارگذاری آمریکا، در نرم افزار ABAQUS تحت مولفه NIS00 زلزله کوبه به روش تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی شده است و برای مدل المان محدود ساخته شده، مکانیزم های فروریزش، دلایل فروریزش و حداقل شتاب متناسب با فروریزش ارایه گردیده است. مشاهده شده است که فروریزش این سازه در اثر حاکم شدن مود اول سازه با رشد نرخ دریف در طبقات پایین شروع شده و در ادامه با غالب شدن اثر P-∆ و از دست رفتن قدرت باربری ستون های طبقات پایین ناپایداری دینامیکی ساختمان رخ داده است. همچنین حداقل شتاب متناظر با فروریزش این ساختمان 3.86 برابر شتاب گرانش زمین می باشد.

کلیدواژه ها

ساختمان های بلند، آباکوس، زلزله، مکانیزم های فروریزش لرزه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.