ارزیابی ظرفیت باربری اعضای بتنی تقویت شده با ورقه های FRP

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_1136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 387
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین کرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندس عمران گرایش سازه - , دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز

فرهاد کمیلی بیرجندی

استادیار عضو هییت علمی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز

مجتبی جعفری صمیمی

استادیار عضو هییت علمی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز

چکیده

در این پژوهش رفتار اعضای بتنی تقویت نشده با شرایطی که این اعضا براساس استفاده از FRP به صورت ورقه ای شکل تقویت شده اند مقایسه و ارزیابی گردید. روش مطالعه در این پژوهش روش نرم افزاری بوده و در این پژوهش از روش عددی اجزای محدود و نرم افزار المان محدود ABAQUS به منظور تجزیه و تحلیل نمونه هااستفاده گردید. اعضای بتنی شامل ستون دایره ای و مستطیلی و تیرکوتاه و بلند و دال و دیوار برشی ضخیم و نازک بوده است. براساس نتایج بدست آمده آنچه که مسلم گردید این بود که استفاده از FRP به فرم ورقه ای در اعضای بتنی لاغر شامل ستون بلند و لاغر و دال و دیوار بتنی نازک و تیر بتنی طویل منجر به کاهش انرژی داخلی شده است که علت آن افزایش شکل پذیری ( علاوه بر افزایش ظرفیت باربری و مقاومت ) اعضای نامبرده می باشد. ولی برای ستون بتنی کوتاه و چاق و دیوار برشی و دال بتنی ضخیم و تیرهای کوتاه عمدتا انرژی داخلی در حالت تقویت شده با ورقه های FRP بیشتر گردیده که علت آن افزایش فاکتور سختی این اعضا ( و نه شکل پذیری آنها ) به دلیل رفتار صلب آنها است. نکته جالب اینکه در هر صورت استفاده از FRP منجر به افزایش مقاومت و ظرفیت باربری شده که بسیار مطلوب است و حتی با افزایش انرژی داخلی در عضو مقاوم شده با FRP خاصیت جذب و استهلاک انرژی مصالح FRP منجر به بهبود رفتار و عملکرد عضو بتنی می گردد.

کلیدواژه ها

FRP , اجزای محدود , نرم افزار ABAQUS , انرژی داخلی , جذب و استهلاک انرژی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.