ارزیابی خرابی پیش رونده در ساختمان های بتنی با اهمیت خیلی زیاد

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_0953
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی آقایی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

بهروز محبی مقدم

استادیار و عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

سمیه کریمیان

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلامشهر،باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، اسلامشهر، ایران

چکیده

در این پژوهش به بررسی عملکرد ساختمان های بتنی با اهمیت خیلی زیاد در برابر خرابی پیش رونده پرداخته می-شود. این پدیده با بررسی سناریوهای مختلف حذف ستون بررسی می گردد. همچنین با انتخاب تعداد طبقات 5، 12 و 20 طبقه برای سازه، نقش عامل ارتفاع را نیز در این پدیده مورد بررسی قرار می دهیم. با توجه به نتایج به دست آمده از بررسی سطوح عملکرد سازه، می توان این طور بیان کرد که در اکثر حالت های حذف بررسی شده در مدل ها استفاده بی وقفه از سازه امکان پذیر نبوده است. در مدل 5 طبقه در تعدادی از حالت های حذف ستون، خرابی پیش رونده به طور کامل در سازه صورت گرفته است، در مدل 12 طبقه سازه تنها در آستانه خرابی پیش رونده قرار گرفته است و در مدل 20 طبقه سازه در برابر خرابی پیش رونده مقاوم است. به همین دلیل می توان گفت با افزایش تعداد طبقات احتمال رخداد خرابی پیش رونده کاهش پیدا کرده است. با افزایش طبقات، میزان جابه جایی قایم گره بالای ستون حذف شده کاهش و همچنین جابه جایی نسبی طبقات افزایش یافته است و مدل 20 طبقه دارای بیشترین جابه جایی نسبی بوده است. در مجموع پارامترهای بررسی شده می توان گفت که حذف ستون های کناری در طبقه اول و حذف هم زمان دو ستون در طبقه اول حالت بحرانی تری را نسبت به سایرحالات حذف ایجاد می کند.

کلیدواژه ها

سازه های بتنی، عملکرد لرزه ای، خرابی پیش رونده، تنومندی، جابجایی نسبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.