تاثیر ابعاد پی بر نشست لرزه ای پی های سطحی بر روی خاکهای لایه ای

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_0950
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 415
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام ایمانی

مدیر اجرایی شرکت انرژی گستران متحد، تهران، ایران

محمدباقر عفتی داریانی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه ، گروه عمران ، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران

چکیده

مطالعه پاسخ دینامیکی پی ها تحت شتاب نگاشت زلزله، از مسایل مهم طراحی مقاوم در برابر زلزله و مسایل اندرکنشی خاک و سازه میباشد. نتایج تحلیل های دینامیکی خاک زیر پی متاثر از پارامترهای مختلف خاک نظیر زاویه اصطکاک ϕ، دانسیته ρ، میزان سربار q، ضریب پواسون υ و مدول الاستیسیته E می باشد. چگونگی تاثیر این پارامترها میتواند برای طراحی بهینه پی در حالت دینامیکی راهکار مناسبی باشد. برای بررسی نشست لرزه ای فونداسیون در این تحقیق، فونداسیون سطحی در چهار نوع خاک در سه لایه مختلف با سه ابعاد متفاوت برای پی مورد بررسی قرار گرفته است. مدلها در محیط برنامه آباکوس بصورت المان محدود دوبعدی مدلسازی شده و نتایج بر اساس بارگذاری ثقلی و بارگذاری لرزه ای که از طریق طیف تغییر مکان به سنگ بستر اعمال شده است؛ مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. با انجام تحلیل دینامیکی پی به همراه خاک، مشاهده می گردد که مقدار نشست فونداسیون در خاکها با لایه بندی مختلف نسبت بهم دارای تفاوتهایی است. همچنین نتایج نشان می دهند که با افزایش ابعاد فونداسیون مقدار نشست لرزه ای در فونداسیون کاهش می یابد. همچنین بر اساس نتایج مشاهده می گردد که تغییر جنسیت لایه بندی و تغییر لایه بندی خاک باعث تغییر در مقدار نشست وسط و لبه فونداسیون ها می گردد. با تغییر جنسیت لایه ها و تغییر مشخصات مکانیکی آنها مقدار نشست لرزه ای فونداسیون نیز تغییر می یابد. بررسی ها نشان دهنده ی این است که، بیشترین مقدار نشست لرزه ای در وسط فونداسیون مربوط به حالتی است که دولایه ضعیف در بالا و لایه خوب در پایین و همچنین کمترین مقدار نشست لرزه ای در وسط فونداسیون مربوط به حالتی است که دولایه قوی در بالا و لایه ضعیف در پایین است.

کلیدواژه ها

نشست- خاک- لرزه ای - فونداسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.